НОВИНИ

Бойкот в НБА, сезонът пред прекратяване

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:24, 27.08.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Баскетбол
бойкот нба сезонът прекратяване

На извънредно събрание късно снощи е било проведено гласуване относно евентуално прекратяване на сезона в НБА в знак на протест срещу стрелбата срещу тъмнокожия американец Джейк Блейк.

Във вчерашния ден трябваше да се изиграят три мача от плейофната фаза на НБА, но съставът на Милуоки Бъкс отказа да излезе на паркета за двубоя си срещу Орландо Меджик. "Елените" са тимът, който е най-близо до Кеноша, щата Уисконсин, където в неделя полицай стреля седем пъти по Блейк.

Играчите на Бъкс проведоха традиционната си загрявка преди мача, но когато трябваше да се завърнат за неговото начало, те не се появиха. След повече от три часа те най-накрая излязоха от съблекалнята с официалната си позиция.

Малко по-късно от НБА официално обявиха, че плануваните срещи между Оклахома Сити Тъндър – Хюстън Рокетс и Ел Ей Лейкърс – Портланд Трейл Блейзърс също се отменят. "Датите за петите двубои от сериите ще бъдат оповестени скоро“, се казва в туит съобщение на Националната Баскетболна Асоциация.

Вследствие на бойкота о страна на Милоуки е била проведена среща на която отборите на ЛА Лейкърс и ЛА Клипърс са гласували за отмяна на сезона, съобщават няколко медийни източници в САЩ.

За момента остава неясно какви действия ще бъдат предприети и дали ако сезона бъде продължен, двата тима от Лос Анджелис ще вземат участие.

НБА ще проведе специална среща на Борда на директорите в четвъртък, на което ще адресира опасенията на играчите

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На цирк по време на пандемия: Как ще се изнасят представления?
На цирк по време на пандемия: Как ще се изнасят представления?
Братята Брайън обявяха оттеглянето си от тениса
Братята Брайън обявяха оттеглянето си от тениса