НОВИНИ

БОК награди медалистите ни от Европейския младежки зимен фестивал

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:54, 01.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
бок награди медалистите европейския младежки зимен фестивал
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Българският олимпийски комитет (БОК) награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал във Фриули Венеция Джулия 2023.

Младите таланти получиха своите награди лично от президента на централата Стефка Костадинова по време на специална церемония в "Гранд хотел София", на която специален гост беше и президентът на БФ Ски Цеко Минев.

По време на зимния Европейски младежки олимпийски фестивал България завоюва три медала - два сребърни и един бронзов и по този начин страната ни записа най-доброто си представяне на форума в историята си.

Петър Гергьовски спечели сребро в паралелния гигантски слалом, а Андреа Коцинова и Тервел Замфиров завършиха втори в отборната надпревара в същата дисциплина. Бронзовото отличие пък осигуриха Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос.

Всички медалисти получиха златна значка от БОК, а отличени бяха и техните треньори Анатолий Замфиров, Сотир Марков и Виктор Жеков.

"Много съм горда с постиженията ви. Доказахте, че зимният спорт в България е жив. Пожелавам ви да имате самочувствие, че сте българи. Сигурна съм, че вашият спортен път тепърва престои", каза президентът на БОК Стефка Костадинова.

"Вие нагледно олицетворявате нашите дълги усилия да постигнем успехи в зимните спортове. Първо това стана в сноуборда с Александра Жекова и Радослав Янков, а сега вие показахте, че няма да има дупка след тях. Това, което се случва показва, че сме на прав път. Благодаря на БОК за подкрепата. Ние сме едно задружно семейство и показваме на всички как трябва да се развива спорта и че сме горди българи", сподели пък ръководителят на БФ Ски Цеко Минев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските национали за Купа "Дейвис" се готвят за историческото гостуване на Нова Зеландия
Българските национали за Купа "Дейвис" се готвят за историческото гостуване на Нова Зеландия
Евростат: Инфлацията в еврозоната е спаднала до 8.5%
Евростат: Инфлацията в еврозоната е спаднала до 8.5%