НОВИНИ

Бока Хуниорс грабна 35-а титла в Аржентина с помощ от големия съперник Ривър Плейт

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:37, 24.10.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
бока хуниорс грабна титла арежентина помощ големия съперник ривър плейт
Слушай новината

Отборът на Бока Хуниорс се върна на шампионския трон във футболното първенство на Аржентина, след като през изминалата вечер завърши 2:2 у дома срещу състава на Индепендиенте, но в същото време основния преследвач на "синьозлатистите" Расинг се провали срещу Ривър Плейт, губейки с 1:2.

Така по ирония на съдбата големият съперник на Бока на практика изправи шампионската титла на "Ла Бомбонера" с гол в добавеното време на срещата.

Преди последния кръг Бока Хуниорс имаше точка аванс пред Расинг и при победа срещу Индепендиенте щеше да грабне шампионската титла.

Футболистите на Уго Ибара обаче стигнаха само до равенство у дома и така оставиха вратата широко отворена за Расинг, който по същото време приемаше Ривър Плейт.

В заключителните минути на срещата Расинг получиха право да изпълнят дузпа при резултат 1:1, но фатален пропуск направи Джонатан Галван, а в добавеното време Мигел Борха шокира домакините с гол за 2:1, който изпрати шампионската титла при Бока Хуниорс.

По този начин отборът от "Ла Бомбонера" стана шампион на Аржентина за 35-ти път в своята история и продължава гонитбата с "милионерите" от Ривър Плейт, които водят вечната класация с 37 трофея. Расинг пък е трети в тази класация с 18 титли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Максимални температури до 28 градуса в следобедните часове
Максимални температури до 28 градуса в следобедните часове
Днес става ясно името на новия британски премиер
Днес става ясно името на новия британски премиер