НОВИНИ

Бока Хуниорс вдигна "Купа Диего Марадона" след изпълнение на дузпи

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:08, 18.01.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
бока хуниорс вдигна купа диего марадона изпълнение дузпи

Отборът на Бока Хуниорс триумфира в първото издание на турнира за "Купа Диего Марадона", след като на финала се наложи над Банфилд с 5:3 след дузпи.

В редовното време двата отбора завършиха наравно 1:1, като "зелените" от Банфилд се добраха до дузпите с буквално последния удар в мача.

Турнирът, който започна през октомври беше наречен на аржентинската легенда, след като той си отиде от този свят през ноември.

В негова чест финалният сблъсък беше предшестван от изпълнение на рок група, съставена от бивши футболисти, както и светлинно шоу. През цялото време пък бяха показвани и крилати фрази на легендата на Бока Хуниорс и Наполи.

Иначе самият двубой предложи доста скучни първи 45 минути на стадион "Сан Хуан дел Бисентенарио" и логично почивката дойде при нулево равенство.

"Синьо-златните" обаче нанесоха своя удар в 64-та минута, когато Едуин Кармона изведе Бока напред в резултата след зрелищно изпълнение.

Отборът от "Ла Бомбонера" вече се виждаше победител, когато обаче в шестата минута на добавеното време Лусиало Лоло изравни за Банфилд.

Минута по-рано пък Бока останаха в намален състав, след като Емануел Мас беше изгонен с червен картон.

При дузпите и петимата изпълнители на Бока бяха точни от бялата точка, докато решителния пропуск за Банфилд направи Хорхе Родригес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК: До дни подписваме договора за машините, няма опасност от забавяне
ЦИК: До дни подписваме договора за машините, няма опасност от забавяне
Здравният министър се реимунизира с втората доза от ваксината срещу коронавирус
Здравният министър се реимунизира с втората доза от ваксината срещу коронавирус