НОВИНИ

Боливийски национал пред трансфер в ЦСКА

Алекс Кабо ще разреши проблемите, свързани с лявата зона на "армейците"

Боливийски национал пред трансфер в ЦСКА
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:40, 12.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА-София е напът да разреши проблемите си в лявата зона на защитата. Журналистът Алекс Кабо написа в профила си в социалната мрежа X, че боливийският защитник Роберто Карлос Фернандес ще продължи кариерата си в Европа и по-специално в българския ЦСКА-София, който е митичен отбор, където е играл Христо Стоичков. Той му пожела успех в София.

Роберто Фернандес е 25-годишен футболист, който е със силен ляв крак и може да играе като ляв защитник и ляв външен халф. Клубът му е боливийският Боливар, като през миналия сезон е играл под наем в руския Балтика.

Роберто Фернандес е играл и в испанския третодивизионен Културал Леонеса. През настоящата кампания има 3 мача за Боливар.

През миналия сезон Фернандес има 29 мача и 1 гол за Балтика с руската Премиер лига. Боливиецът е избран в символичния състав на сезона в Русия заради добрите си изяви. Той има 37 мача за националния тим на Боливия, в които е вкарал едно попадение.

Според сайта Transfermarkt цената на боливийския национал е 1 милион евро.

В момента в ЦСКА-София типичен ляв защитник е единствено Сейни Сенянг от Гамбия, който въобще не играеше при предишния треньор Нестор Ел Маестро и започна да попада в състава при Стамен Белчев. На тази позиция е използван и французинът Тибо Вион.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое взе младежки национал
Берое взе младежки национал