НОВИНИ

Борислав Бояджиев: Момчетата оправдаха очакванията ни

борислав бояджиев росенов чолов представиха отлично купа странджа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:01, 21.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на младежкия ни национален отбор по бокс Борислав Бояджиев постави висока оценка на представянето на талантите ни след края на Европейското първенство в зала „София“.

Нашите боксьори спечелиха общо пет медала от шампионата на Стария континент, като в последния състезателен ден се окичиха с едно злато и три сребърни медала. Георги Стоянов (86 кг) ликува с титлата, Любослав Методиев (54 кг), Тони Илиев (60 кг) и Кирил Борисов (+92 кг) взеха сребърни отличия, а Румяна Александрова (57 кг) се поздрави с бронз при девойките.

„Доволен съм от представянето на момчетата. Като цяло оправдаха очакванията ни. Половината отбор е съставен от дебютанти, които са първа година в тази възраст и някои от тях влязоха по-плахо в срещите, докато други прегоряха. По-опитните момчета обаче се справиха на ниво и резултатът е налице – четири финала, от които един златен медал. Преди година имахме пак четири медала – два златни и два бронзови, а сега имаме титла и три сребърни, така че оценката ни е добра“, каза след финалите Борислав Бояджиев.

Той призова боксьорите да не се задоволяват с постигнатите резултати и да продължат работа, предвид че целта пред тях е реализация в мъжкия бокс.

„Ние правим стъпки към пробив при мъжете. Част от тези момчета играят за последен път на тази възраст и от догодина трябва да се борят за мястото си в мъжкия отбор. От тях зависи как ще продължат да развиват потенциала си. Не трябва да се задоволяват с резултатите дотук, защото има още дълъг път, който трябва да извървят“, добави още специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещи танци и пищни костюми: Карнавалът в Рио се завърна след две години пауза
Горещи танци и пищни костюми: Карнавалът в Рио се завърна след две години пауза
Румен Радев пожела здраве и благополучие на еврейската общност в България по повод празника Песах
Румен Радев пожела здраве и благополучие на еврейската общност в България по повод празника Песах