НОВИНИ

Борислав Георгиев: Дългът на Левски към НАП вече е под 10 милиона лева

"Вследствие на строга финансова дисциплина към 26.11.2023 година, към НАП са внесени 2 669 000", разкри адвокатът

Борислав Георгиев
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 13.12.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев заяви, че дълговете на клуба към Национална агенция по приходите възлизат в размер на 9 998 000 лева. Той говори пресконференция, на която се представя отчет за дейността и резултатите на клуба за 2023 година.

"Не бива по този начин да се изнасят информации в медиите, а след покана да не идват. Положението беше критично. Няма да отправям критики към никого, който е управлявал тогава. Харесвам всички левскари. Всеки е работил съобразно способностите и възможностите си в интерес на Левски. Вследствие на строга финансова дисциплина към 26.11.2023 година, към НАП са внесени 2.669 милиона. Общо 5 милиона и 200 хиляди. Един ден след Общото събрание излезе ревизионният акт, който потвърди тези цифри. Не искам да има спекулации за тях, те са окончателни след шестмесечна ревизия", заяви адвокатът.

Той разкри, че няма възможност за манипулация на финансите, тъй като всичко се следи от НАП.

"Трябва да сме горди, че ние сме един от най-белите клубове в България. Всичко минава по банка, следи се от НАП. Няма никаква възможност за манипулация от гледна точка на финансите. Искам всички да са спокойни. Към настоящия момент дългът към НАП е под 10 милиона – 9 998 000. Главница 5 милиона, лихва 4.947. Успоредно с тези плащания успяхме да изчистим и над 700 хиляди лева текущи задължения, за които бяхме осъдени. Общо към момента текущите задължения към доставчици са 1.8 милион. Следва да се отбележи, че в складовата наличност на нашия магазин има стока на стойност 1.4 милиона лева, така това задължение не е притеснително. Заварихме над 2 милиона задължения без налична стока, която да обезпечава и 1/3 от сумата“, каза Георгиев.

Той разкри, че има идеи за нов инвеститор в Левски, а клубът е отворен за такива.

"Както всички знаете пазарът на акциите е свободен. Всеки може да прехвърля своите акции на други акционери. Те са около 10%. Какво променя това, че 10% са прехвърлени на някого. Каквито идеи има, нашият клуб е отворен. Който е бил на Общото събрание го казах, стига да не са химери. Има идеи, има инвеститор, има човек, който иска да помага, има начини да влезе в контакт с нас. За нас са важни гаранциите, за да няма недомислици“, заяви адвокатът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Измами по празниците: Сайт публикува несъществуващи резервации
Измами по празниците: Сайт публикува несъществуващи резервации
За рекордно увеличение на бюджета за култура се договориха партиите, подкрепящи управлението
За рекордно увеличение на бюджета за култура се договориха партиите, подкрепящи управлението