НОВИНИ

Борислав Гуцанов, БСП: Държавната администрация е силно раздута в България

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 13.12.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Всички знаем, че администрацията е силно раздута в България и не може по този начин да остане. Едно сравнение с държава, която е в пъти по голяма - САЩ. Ние надвишаваме тяхната администрация 17 пъти, каза в изнесеното студио на БНТ в Народното събрание Борислав Гуцанов, депутат от БСП.

Повод за коментара му са плановете на бъдещия кабинет за съкращаване с 15% на държавната администрация.

Гуцанов заяви, че не може по този начин да останат нещата в държавата. По думите му преди 12 години администрацията е била 130 000 - 140 000 души, а в момента е близо два пъти по-голяма.

Той допълни, че приоритет на четирите партии, които направиха тази коалиция трябва да бъде "изтласкването на страната от дъното, в което се намира".

Една от първите задачи ще бъде да се вземат мерки, които да предотвратят вдигане на цената на електричеството от 1 януари.

Гуцанов коментира още и плана за възстановяване, върнат от Брюксел. Той не вижда проблем при отстраняването на корекциите и заяви, че не се очаква риск при усвояването на тези средства.

За тази цел обаче "наистина трябва да се направи реалистичен план, който може да подпомогне развитието на икономиката на държавата".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за лихварство
ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за лихварство
Александър Иванов, ГЕРБ-СДС: Виждаме нов Министерски съвет със стари министри
Александър Иванов, ГЕРБ-СДС: Виждаме нов Министерски съвет със стари министри