НОВИНИ

Борислав Гуцанов, БСП: Разговорите с ПП ще бъдат доста тежки

bnt avatar logo
от БНТ
18:04, 01.07.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Ще започнем разговорите с “Продължаваме промяната”. Те ще бъдат доста тежки на фона на кризата, която се очерта със 70-те руски дипломати. Затова днес внесохме искане в Народното събрание министър-председателят да даде указание за отлагане на нотата за персона нон грата и нормализиране на отношенията между Руската федерация и България. Това каза в извънредното студио на “Още от деня” по повод връчване мандата за съставяне на кабинет депутатът от “БСП за България” Борислав Гуцанов.

“За жалост, дори не се стигна до разглеждане в Народното събрание, което показа, че голяма част от народните представители не разбират какво точно се случва и какъв дневният ред на обществото и какво трябва да бъде взето като решение. Това ни поставя в по-затруднено положение при разговорите, които започват утре”, отбеляза той.

Според него националната сигурност на страната е задача от първостепенно значение, като под национална сигурност той няма предвид единствено отбранителната способност на държавата.

“В националната сигурност са и доходите на хората, и социалните придобивки на хората - нещо, което БСП успя да наложи и направи с актуализацията на бюджета и за младите семейства, и за пенсионерите, благодарение и на нашите коалиционни партньори. Национална сигурност е и икономиката на държавата, затова е толкова ключово как ще се развият отношенията”, обясни Гуцанов.

Той уточни, че БСП не настоява единствено за доставки на руски газ, а да се търсят най-изгодните цени и най-сигурните доставки за страната ни.

Какво още каза депутатът от “БСП за България” вижте във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Търсим 121 депутати да застанат ясно срещу крупните бизнес интереси
Асен Василев: Търсим 121 депутати да застанат ясно срещу крупните бизнес интереси
Стоян Михалев, ДБ: Номинацията на Асен Василев за премиер е знак, че ще се търси събиране на подкрепа
Стоян Михалев, ДБ: Номинацията на Асен Василев за премиер е знак, че ще се търси събиране на подкрепа