НОВИНИ

Борислав Крачанов: От такъв мач можем да извлечем само позитиви

Борислав Крачанов
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 21.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов говори след втория мач на клуба в Шампионската лига срещу турския Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), който домакините загубиха с 0:3.

"В Еджзаджъбашъ няма резерви и титуляри и както виждате, че всяка една, която влезе показа много високо ниво. От такъв мач можем да извлечем само позитиви. Това е третият най-добър отбор в света с доста качествени състезателки. Радвам се, че момичетата показаха характер, бориха се и има за какво да съжаляваме във втория гейм, но той се дължи на техния растеж. Когато сме по-спокойни, играем и се борим. Нормално е, когато имаш доста 16-годишни волейболистки да има притеснение при тях при поредица от 2 или 3 грешки. Видяхте, че в третия гейм нещата се промениха и показахме съвсем различно лице", коментира Крачанов.

Той каза още, че позитивите са, че отборът се е борил и се е опитал да играе като равен с равен със състезателки от такъв ранг. "Видя се агресия в техните действия, които само може да ни води нагоре. За нас е важна всяка една точка, за да можем да сме още по-уверени в действията си. Със сигурност пречи, отколкото помага да нямаме конкуренция в българското първенство", заяви наставникът след срещата, която бе изгледана на живо от легендата Христо Стоичков.

"Благодарни сме на Христо Стоичков, че дойде да ни подкрепи днес. Доколкото разбрах той е пристигнал вчера от Катар и директно е дошъл да ни гледа. Той ни подкрепи с видео още в началото на сезона и постоянно ни вдъхва увереност и ни помага. Подкрепя ни във всяко едно начинание и това е много положително за нас“, каза още старши-треньор на Марица след двубоя срещу бронзовия медалист от Световното клубно първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Образувано е досъдебно производство за палеж по случая с откритите обгорели тела в Трън
Образувано е досъдебно производство за палеж по случая с откритите обгорели тела в Трън
Шефът на МААЕ отива в Москва, за да обсъжда зона за сигурност около АЕЦ "Запорожие", съобщават руски медии
Шефът на МААЕ отива в Москва, за да обсъжда зона за сигурност около АЕЦ "Запорожие", съобщават руски медии