НОВИНИ

Борислав Михайлов застана отново начело на БФС

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:34, 28.04.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
борислав михайлов оттегли оставката първа лига увеличава

На днешното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз президентът Борислав Михайлов оттегли депозираната през октомври 2019 г. оставка и обяви намерението си да довърши гласувания му от Общото събрание през 2018 г. управленски мандат; позиция, която бе единодушно подкрепена от всички, присъствали на заседанието.

На база на оттеглената оставка на президента Михайлов извънредният Конгрес, насрочен за 25 юни 2021 г., бе автоматично отменен, като и тази точка бе гласувана със 100-процентово единодушие.

Изпълнителният комитет също така разгледа предложението на Професионалната футболна лига и кметовете на 6 български общини за промяна на формата на футболното първенство от сезон 2021/2022 г. и увеличаването на отборите от Първа професионална лига от 14 на 16.

Членовете на ИК се запознаха със становището на официалния телевизионен оператор – Нова телевизия, и на базата на събраните мнения и последвалата дискусия, взеха решениe от началото на сезон 2021/2022 г. броят на отборите в ППЛ да бъде увеличен на 16, като задължително условие е форматът да включва плейофна фаза.

Съставът на ВПЛ ще е от 18 отбора, като Изпълнителният комитет сформира Експертна работна група, която следва да докладва предложения за спецификите на новия формат на следващото заседание на ИК.

В допълнение 23 клуба, членове на БФС, загубиха членството си поради липса на дейност, а други 15 бяха одобрени за временни членове на БФС, като няма да имат право на глас при следващото Общо събрание на централата.

С оглед на подписаните окончателни договори с Hawk-Еye Innovations Lmtd и предстоящото въвеждане на системата VAR в ППЛ, структурата на БФС беше допълнена със създаването на щатна длъжност „мениджър VAR“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решено: Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 май
Решено: Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 май
Отварят дискотеките и нощните барове от утре
Отварят дискотеките и нощните барове от утре