НОВИНИ

Борислава Христова и Александър Везенков са номер 1 за 2021 година

борислава христова александър везенков номер 2021 година
bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 21.03.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Борислава Христова и Александър Везенков отново бяха избрани за най-добри баскетболист и баскетболистка за 2021 година в анкетата, организирана от федерацията сред журналисти и треньори.

Двамата бяха предпочетени с почти 100% от гласовете.

Треньор номер 1 на изминалата година е селекционерът на националния отбор за мъже Росен Барчовски. Както е известно той изведе тима на България до класиране за финалите на Европейското първенство през 2022 с две победи над Латвия в решаващите мачове.

Най-добър баскетболист в родните първенства през 2021 г. е Павлин Иванов от Рилски спортист. Гардът на самоковци бе предпочетен и във вота на феновете, който за пръв път бе проведен онлайн у нас. Павлин Иванов бе в основата на първото място през редовния сезон за Рилски спортист и във финалите за Купата на България, спечелена от отбора му, а също така показа класа и в мачовете в турнира за купата на ФИБА и с екипа на националния отбор.

Жаклин Златанова от Берое пък бе избрана за най-добра баскетболистка, играеща в България. Центърът бе сред най-добрите за старозагорки при триумфа им в турнира за Купата на България, Държавното първенство и Адриатическата лига, а също така бе сред най-стабилните състезателки в състава на България в квалификациите за европейското.

Центърът на националния отбор и Естудиантес Емил Стоилов бе избран за най-добър млад баскетболист на 2021 г. (родени през 2002 г. и след това). При момичетата за носител на този приз бе определена Яна Карамфилова.

Всички призьори ще получат наградите си на специално събитие по-късно през годината, обявиха от федерацията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито, с максимални температури между 5 и 10 градуса следобед
Ветровито, с максимални температури между 5 и 10 градуса следобед
Алберт Попов: Изпълних моята цел за сезона
Алберт Попов: Изпълних моята цел за сезона