НОВИНИ

Борисов: Изпълняваме поетите ангажименти, мостът е готов

борисов изпълняваме поетите ангажименти мостът готов
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 16.01.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Политика
Слушай новината

„Поехме ангажимент към хората - мостът е готов. Само преди 3 дни знаете какви наводнения бяха." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който лично се увери на място в резултата от възстановителните дейности. В сряда премиерът Борисов посети района на разрушения от придошлите води на река Места мост и увери гражданите, че съоръжението ще бъде укрепено в най-кратки срокове.

„Това, което поехме като ангажимент, го изпълняваме. Заздравиха се основите на съоръжението, дигите също се правят", изтъкна премиерът Борисов. Министър-председателят подчерта, че въпреки противоепидемичните мерки у нас бизнесът, индустрията, строителството продължават да работят. „Ако не бяхме давали милиарди за КТБ, за руските реактори, за американските централи, щеше да има пари да затрупаме планината с диги", заяви Борисов.

Премиерът припомни, че през този мандат правителството изпълни и ангажимента си за двойно увеличение на заплатите на учителите, като в същото време са вложени над 1 милиард в образователна инфраструктура. „Огромна работа на правителството в областта на образованието – компютърни зали, салони, учебни центрове. Това, което правим в образователната инфраструктура, е огромно", заяви Бойко Борисов. Министър-председателят акцентира, че държавата подпомага всяко едно населено място по отношение на доизграждане и ремонт на детски градини и училища.

„Само за София са отпуснати допълнителни 65 млн. лв. за детски градини и ясли. И тук в този регион също - населението е смесено, има мюсюлмани и християни, има джамии и църкви. Единственият начин да се поддържат хората, е да има училища и детски градини. Грижим се и за спорта. Тогава и подрастващото поколение ще е толерантно", посочи още премиерът.

Министър-председателят Борисов посети и училището в Хаджидимово, където потвърди ангажимента на правителството да помогне за доизграждането на физкултурния салон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скиор пострада край ски писта в местността Бодрост
Скиор пострада край ски писта в местността Бодрост
Министър Ангелов: Най-важното за мен е опазването живота и здравето на всеки човек
Министър Ангелов: Най-важното за мен е опазването живота и здравето на всеки човек