Борисов коментира шпионския скандал между София и Москва

от БНТ
12:05, 24.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов коментира поредния шпионски скандал между София и Москва. Вчера външния министър на страната ни даде 72 часа на двама руски дипломати - Сергей Николашин и Вадим Биков, да напуснат България.

Те са уличени в шпионаж в полза на Руското военно разузнаване.

Борисов припомни, че по време на среща с руския президент е предупредил Владимир Путин, че на територията на България има недопустими неща и всеки, който се опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен.

По повод предложенията за експертен кабинет, Борисов коментира, че ГЕРБ има най-голяма полза от това, но на първо място трябва да са интересите на държавата. Премиерът коментира и отношенията си с президента.

Бойко Борисов, министър-председател: Но той също вече е политически играч. Той не е равно отдалечен, той не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия, дали към нова, дали към БСП, дали към ДПС, които го избраха. Със сигурност не е към ГЕРБ, но това го прави субект.

Затова ли в деня на независимостта чухме от него призив за изясняване на прословутите теми със записите, снимките?

Човек като говори трябва много внимателно да си мисли и за себе си. В същото време като говорим за записи. Някой записвал, пускал нещо незаконно. А неговите записи, в които той хъка - мъка със СМС-ите с прикриването на проверка, са със законни СРС-та. То като говорим за едните записи, да говорим и за другите. Полза има ли от това - не.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Близките на изчезналото 2-годишно момче смятат, че то е отвлечено
Близките на изчезналото 2-годишно момче смятат, че то е отвлечено
По-строги мерки срещу COVID-19 в Европа
По-строги мерки срещу COVID-19 в Европа