Борисов: Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на "Пфайзер“ ще получи България

от БНТ
18:07, 15.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Политика
борисов 750 000 допълнителни дози ваксината пфайзерldquo получи българия
Слушай новината

"Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на "Пфайзер“ ще получи България, благодарение на европейската солидарност“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание.

Премиерът подчерта, че допълнителните количества ще пристигнат още през настоящия и идния месец, за да може да приключи процесът по ваксинацията у нас.

"Изказвам благодарност към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ежедневно и с огромни усилия работи за целия Европейски съюз“, акцентира министър-председателят и подчерта ключовата роля, която председателят на ЕК има за осигуряване на ваксини за всички европейски граждани.

Определените за България допълнителни над 750 000 ваксини на "Пфайзер" са от новата ускорена доставка от 50 милиона дози, за които вчера съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. С това общият брой ваксини на "Пфайзер" за Европейския съюз за второто тримесечие на годината ще достигне 250 милиона.

Министър-председателят Борисов бе категоричен, че осигурените допълнителни количества на ниво ЕС, които се разпределят на принципа на глава от населението за всички държави членки, са безспорен успех в общите действия на Европа срещу пандемията и поредното доказателство за солидарността в общността.

Премиерът Борисов припомни също, че в следващите два месеца България ще може да разчита и на вече договорените 2,7 милиона дози от ваксината на "Пфайзер", което гарантира, че имунизацията ще върви с пълна сила.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Новоизбраното Народно събрание се събра на първо заседание (ОБЗОР)
Новоизбраното Народно събрание се събра на първо заседание (ОБЗОР)
Ива Митева бе избрана за председател на НС без нито 1 глас против
Ива Митева бе избрана за председател на НС без нито 1 глас против