НОВИНИ

Борисов отговори на упреците, че е "изцедил" хазната

борисов знам подслушваните
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 28.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Във включване на живо във Фейсбук лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов отговори на упреците към предходния кабинет, че е "изцедил хазната" и ги определи като "чудовищно обвинение".

"Като няма пари, как продължихте всичките ни мерки?“, попита той и се позова на думи на служебния финансов министър, според когото теглене на нов държавен дълг няма да се наложи, а фискално страната ни "стои добре".

"Слушам сега министър Василев да казва, че от началото на май бюджетът имал сериозни проблеми. Веднага съм му казал: А бе, сине майчин, ти какви глупости си говорил? Намерен е резерв, как ще намериш резерв от... чакай, думата беше "изцеди". От изцедено нещо как ще намериш резерв за 50-те лева. Това са 106 млн. Те не са лев, два. Значи резервът си е сериозен", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и скандала със СРС-тата, за които се твърди, че са прилагани в нарушение на закона спрямо опозиционни политици около миналите парламентарни избори. Според него обаче всички, които твърдят за подслушване на телефони, дават противоречиви данни, включително за броя им.

"Скандал – ясно. Ама подслушване – на кой и кога? Излиза, че само аз не знам кои са подслушваните, а всички останали знаят", каза той.

Бившият премиер коментира още, че служебното правителство, което определи като „предизборен щаб на кандидат-президента Радев“, се стреми да овладее всички силови структури, вместо да насочи енергията към своята основна задача – организиране на предсрочните избори, насрочени за 11 юли. Целта, според него, е да се намери нещо срещу ГЕРБ.

„Ако намерят, хубаво. Ако не намерят, ще изфабрикуват запис, както изфабрикуваха миналото лято. Ще режат, ще кълцат, ще сглобяват. Те, ако имаха, щяха да са ни „убили“ днес още“, заяви Борисов.

„Те си позволяват да говорят срещу партия, няма значение коя е. Те са там единствено и само да проведат изборите. Единственото, което не правят е да убедят хората, че се подготвят за честни избори“, допълни още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР съдейства тленните останки на Лорина Камбурова да бъдат изпратени по-скоро в България
МВнР съдейства тленните останки на Лорина Камбурова да бъдат изпратени по-скоро в България
България загуби от Франция на старта на Лигата на нациите
България загуби от Франция на старта на Лигата на нациите