НОВИНИ

Борисов: Отваряме заведенията, но месец март ще е критичен

борисов отваряме заведенията март критичен всеки знае пандемията върлува
bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 27.02.2021 (обновена)
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

В понеделник вечер всички на заведение - обаче ще обясните на хората, че е пандемия. Това, че отваряме ресторантите не е да тръгнат всички и да се заразят. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Чирпан.

Внимание, дистанция, ум - да минем и март месец и с идването на пролетта мисля че ще е по-лесно, смята Борисов. Според него, март месец е критичен.

Но аз винаги съм разчитал на чувството за самосъхранение и интелигентността на българите. Така че - заведения нека си има, който иска да влезе, да хапне или да отиде на празник, но да знае, че пандемията върлува и отнема човешки животи, подчерта премиерът Борисов.

У нас всичко работи - учениците учат, фитнеси, молове, магазини работят, заяви той като даде пример със съседните ни държави като Гърция, където действащите мерки са по-строги.

Проф. Балтов: "Зелени коридори" за ваксини ще има след пристигането на две пратки следващата седмица

Премиерът коментира още, че е направена такава организация за пристигащите ваксини, че още през нощта, когато се очаква да пристигнат у нас, да бъдат разпределени и ваксинацията да може да продължи. Полагаме огромни усилия на минутата да ги разкараме, допълни Борисов.

Според премиера, най-важното от тези избори е след това да се състави правителство с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август, до декември трябва да минем минимум 3% ръст в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата, заяви Борисов.

"Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП", категоричен е премиерът Борисов.

Той акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България, заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.

В Чирпан премиерът разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението струва над 15 милиона лева и е оразмерено за 19 641 еквивалент жители с водно количество от 112 литра за час.

Съоръжението, изградено по Оперативна програма "Околна среда", се състои от стъпало за механично пречистване с груби решетки и комбинирани съоръжения за отделяне на масла, мазнини и пясък, два биобасейна, всеки с диаметър 30 м и дълбочина 7 м, снабдени с аерационна система, два вторични радиални утаителя с 15 м диаметър и с 4,5 м дълбочина, UV инсталация за обеззаразявяне на пречистената вода, както и техника за третиране на отделените утайки.

Проектът е поредна стъпка към осигуряването на още по-добро качество на живот на жителите на Чирпан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 4-ма каналджии за трафик на мигранти край Свиленград
Задържаха 4-ма каналджии за трафик на мигранти край Свиленград
Похитители в Нигерия освободиха отвлечени преди дни ученици и учители
Похитители в Нигерия освободиха отвлечени преди дни ученици и учители