НОВИНИ

Борисов пред ЕНП: Планът за възстановяване на Европа е изключително балансиран

борисов енп планът възстановяване европа изключително балансиран
bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 17.06.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов участва във видеоконферентна среща на лидерите на Европейската народна партия.

Държавните и правителствени ръководители и партийните лидери от ЕНП от всички държави-членки обсъдиха предложения от ЕК План за възстановяване на Европа, който ще бъде във фокуса на предстоящия Европейски съвет този петък. В рамките на днешната видеоконференция бе обсъдена обща позиция на ЕНП по отношение на Плана.

Пред своите колеги от ЕНП Бойко Борисов благодари на Урсула фон дер Лайен за усилията, които тя и ЕК са вложили в изготвянето на Плана.

"Планът за възстановяване на Европа е изключително балансиран и отговаря на хуманитарните и икономическите предизвикателства пред Съюза вследствие на пандемията от COVID-19. Важно е обаче Планът да е съобразен с актуалното състояние на европейските икономики", коментира българският министър-председател.

Той изрази своето удовлетворение от предложението за нова Многогодишна финансова рамка, в която се запазва подкрепата за кохезионната и общата селскостопанска политика и в същото време се предвиждат повече европейски средства по въпросите на миграцията и сигурността.

"Винаги съм отстоявал позицията, че инвестиция в охраната на външните граници на ЕС е инвестиция в общата сигурност на Европа", подчерта Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скок в случаите на COVID-19: Кои са активните огнища в страната
Скок в случаите на COVID-19: Кои са активните огнища в страната
Жители на Мартен блокираха пътя Русе - Силистра заради колоните от тирове
Жители на Мартен блокираха пътя Русе - Силистра заради колоните от тирове