НОВИНИ

Борисов: Прилагат се сценарии към ПП-ДБ с цел да няма правителство

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 26.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

"То човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите. Мен ме записваха по тоалетни и по спални", коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира.

Станислав Балабанов: Радостин Василев е предател веднъж - предател за цял живот

"Всеки има свое мнение за нещо. Нямам никаква информация по темата, освен нечистоплътност бих го нарекъл. Прилага се сценарии към партията на промяната и "Демократична България". Целта е да няма правителство, защото всичко е много близко това да се случи. Това обслужва много различни интереси, които не искат България да се стабилизира. Аз не знам Кирил Петков какво знае, на негово място аз нямаше да коментирам", каза Борисов.

По думите му тези действия са незаконни.

Радостин Василев напуска парламентарната група на ПП-ДБ

"Вместо да си говорим кога ще започнем бюджета, кога ще се довършат реформите, ние си говорим как някой записал, службите са много общо понятие и г-н Петков би трябвало да знае това - полиция ли е, жандармерия ли е, "Гранична полиция" ли е, ДАНС, "Военно разузнаване", цивилно разузнаване, има ли регламентирани мероприятия, разпоредени от съда, това са тежки обвинения и не може да се слагат под един знаменател. Това на мен няма да ми повлияе за състава на правителство, аз не настоявам за нищо, Мария Габриел води преговорите, аз не участвам. Престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета, защото е същият монтаж", подчерта Борисов.

Проведените разпити вчера Борисов коментира така: "След 4 години едно и също нещо, но няма да коментирам. Притеснява ме времето на провеждането им, когато се прави правителство, можеше да са след една или преди една седмица, нищо нямаше да се промени. Попитах разпитваха ли Румен Радев, Кирил Петков, Асен Василев, Надежда Йорданова, Крум Зарков, Атанас Атанасов, Христо Иванов - не, значи само от ГЕРБ зависи съдебната реформа", каза още Бойко Борисов.

Кирил Петков: Политици от ПП-ДБ са записвани от службите с цел - провал на съставянето на кабинет

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски е домакин на Черно море, Хебър приема Септември в мач за оцеляване в елита
Левски е домакин на Черно море, Хебър приема Септември в мач за оцеляване в елита
Атанас Славов: Прави се всичко възможно за провал на съставянето на правителство
Атанас Славов: Прави се всичко възможно за провал на съставянето на правителство