НОВИНИ

Борисов: Радев раздели държавата

борисов радев раздели държавата
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 20.08.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Часове след като ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство, лидерът на партията посети Разград.

Борисов упрекна служебното правителство, че не взима достатъчно мерки за справяне с ковид ситуацията и с очакваните бежанци от Афганистан.

Усъмни се - има ли уговорки между Демократична България и ДПС, и между президента Румен Радев и ДПС, защото Борисов очаква ДПС да подкрепи Румен Радев за втори мандат.

"Радев раздели държавата политически и то толкова тежко, че виждате, в момента изпадаме в абсурдни ситуации. Първата партия е опозиция, втората партия е опозиция, а третият, петият и шестият искат да правят правителство, те не ги щат в селото пъдар, те кмет на селото искат да стават. А в същото време си направиха уйдурмата, както казвате вие тука, председател на парламента от опозицията, шефовете на най-важните комисии - от опозицията, осем - ние сме на равно с тях, имаме четири. И аз искам да съм такава опозиция. А на ДПС, с които уж се карат - двете комисии, които определят бъдещето на България - регионалното и икономиката. Уж не искат ГЕРБ и ДПС, ама май не искат само ГЕРБ", заяви Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив на пътнически влак се запали на гарата в Зверино
Локомотив на пътнически влак се запали на гарата в Зверино
Робот за дезинфекция срещу COVID-19 ще работи в УМБАЛ Бургас
Робот за дезинфекция срещу COVID-19 ще работи в УМБАЛ Бургас