НОВИНИ

Борисов: Влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в ЕС

Александър Марков
от Александър Марков
10:02, 04.01.2021 (обновена)
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който тази сутрин посети завод за производство на бойлери във Варна.

"Повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от пандемията. Сега оздравелите са в пъти повече от заразените и се надявам скоро да се възвърне нормалният живот."

Днес в страната ни пристигаха още 25 000 дози ваксини. До няколко дни ще дойде още една пратка и скоро ще започнем ваксинирането и на възрастните хора, и на учителите. Ваксинирането ще бъде безплатно и доброволно за всички български граждани, подчерта премиерът.

От днес децата отново посещават ясли, детски градини, а учениците до четвърти клас се върнаха в клас. Това стана възможно, когато натискът на болниците намаля. Всеки ден наблюдаваме ситуацията с разпространението на вируса, допълни Борисов.

Напредва изграждането на АМ "Хемус". Обещал съм на варненци магистралата. Това е необратим проект, който се строи на максимални обороти, категоричен е Борисов.

Благодарение на мярката 60 на 40 във Варна са запазени 10 000 работни места с над 22 млн. лева, отпуснати от държавата.

Ще мине време и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата, допълва още премиерът Борисов.

Премиерът Бойко Борисов посети и новото рибарско пристанище и спортен комплекс на морската столица.

"Варна вече има ново рибарско пристанище. Това е една изключително важна придобивка за града и за рибарите. Държавата и общината работят в добър синхрон и резултатът е видим. Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от Аспарухово. А преди това място беше бунище. Мисля, че варненци оценяват това, което се направи за града през последните години", написа във Фейсбук профила си Борисов.

Премиерът посети и новия спортен комплекс в район "Владислав Варненчик", където е изградена многофункционална спортна зала с 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол и волейбол; два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона. Реализацията на проекта е на стойност 7,2 млн. лв. от бюджета на общината. През 2020 г. бяха завършени още два спортни комплекса във Варна - на ул. "Студентска" и в кв. "Виница".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два гола на Роналдо вдъхновиха Юве за разгром над Удинезе
Два гола на Роналдо вдъхновиха Юве за разгром над Удинезе
Япония спира влизането на бизнес делегации, ако в страната им има нов щам на COVID-19
Япония спира влизането на бизнес делегации, ако в страната им има нов щам на COVID-19