НОВИНИ

Борисов: За мен Асен Василев не трябва да е министър, но решението е на Мария Габриел

Преговорите утре започват в 18.00 часа

борисов мен асен василев финансов министър решението мария габриел
bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 08.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започват утре в 18.00 часа, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Причината - през деня има национална конференция на "Да, България".

На въпрос ще участва ли той самият в разговорите, Борисов отговори:

"Трогнат съм от поканите им, но моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да ръководи. Ако (Мария Габриел) го усети и е убедена, да се съгласи да стане премиер".

Бойко Борисов отправи обвинения към кабинета, че дори в оставка сключва договори и прави назначения в АДФИ и Агенция "Митници". Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че Асен Василев не трябва да е финансов министър в новия кабинет, но ще остави Мария Габриел да реши дали иска да работи с него.

"Тя ще работи с тези министри, тя ще носи отговорност и подписът под всяко едно решение ще е неин. Ако те продължат да сменят поголовно, дори в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, видяхте какви хора слагат в АДФИ и Митниците, да си слагат и заместници, аз си мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър. Но ако Мария Габриел може да работи с него, да работи."

Коментарът му идва на фона на новината, че финансовото министерство започва сливане на НАП и Агенция "Митници". Идеята не е нова, а до този момент са правени три неуспешни опита. Един от тях е на финансовия министър в кабинета "Борисов 1" Симеон Дянков.

"Като гледам червените рози, които ПП дават на БСП, искам да ги предупредя, че с комунистическата партия ГЕРБ няма да управлява и няма да дели регулатори", каза още Борисов по повод букет рози, подарен на Корнелия Нинова от министъра на икономиката Богдан Богданов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион се обърна на пътя Пазарджик - Пловдив
Камион се обърна на пътя Пазарджик - Пловдив
Митрополит Наум със становище за спорната наредба за избор на митрополити
Митрополит Наум със становище за спорната наредба за избор на митрополити