НОВИНИ

Борнемут прие офертата на Манчестър Сити за Аке

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
13:48, 30.07.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Футбол
борнемут прие офертата манчестър сити аке

Ръководствата на Манчестър Сити и Борнемут са постигнали договорка за сумата по трансфера на централния защитник Нейтън Аке, съобщава Скай Спортс.

Според изданието "черешките" са приели оферта на стойност 41 милиона паунда за холандския бранител, като остава "гражданите" да се договорят с играча за личните му условия.

Разговорите между двата клуба за трансфера на Аке започнаха още преди края на сезона във Висшата лига, а изпадането на Борнемут на практика потвърди, че 25-годишният футболист ще си тръгне от "Вайталити стейдиъм".

Аке се превърна в рекордната покупка на Борнемут през 2017 година, когато тимът от южния бряг плати 20 милиона паунда на Челси за него, като се твърдеше, че е възможно защитникът да се завърне на "Стамфорд Бридж" това лято, но в крайна сметка той ще облече екипа на Сити.

Интересът към Аке от водещите отбори в Англия бе сериозен, като по-рано този месец мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр бе уловен от камерите след мача с Борнемут как казва на бранителя да продължава с добрите си изяви, тъй като "червените дяволи" се нуждаят от централен защитник, който играе с левия крак.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец привлече халф от Шалке 04
Лудогорец привлече халф от Шалке 04
Доклад на ООН: Едно на всеки 3 деца – отровено с олово
Доклад на ООН: Едно на всеки 3 деца – отровено с олово