НОВИНИ

Борусия Дортмунд и Селтик стартираха успешно кампаниите си в Шампионската лига

Финалистите от сезон 23/24 вкараха три гола в края на второто полувреме за успеха с 3:0 срещу Брюж, докато шотландците разгромиха Слован Братислава с 5:1.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
00:40, 19.09.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Джейми Гитенс
Снимка: БТА
Слушай новината

Борусия Дортмунд постигна класическа победа на старта на Шампионската лига. Финалистите от последното издание на най-престижния европейски клубен турнир вкараха три гола в края на второто полувреме за успеха с 3:0 срещу Брюж като гост.

Домакините могат да съжаляват, че са изпуснали двубоя, тъй като през първите 75 минути те стояха по-добре на терена. Хюго Ветлесен и капитанът Ханс Ванакен стигнаха до най-чистите положения за белгийския шампион, но завършващите им удари оставиха публиката на стадион "Ян Брейдел" разочаровани.

"Жълто-черните" не чакаха втора покана и откриха резултата в 76-ата минута чрез резервата Джейми Гитенс. Англичанинът добави и втори гол на своята сметка десет минути по-късно.

Крайният резултат оформи Серху Гираси, който реализира изработената си дузпа в петата минута на добавеното време.

Брюж ще търси отпушване в следващия си мач в Шампионската лига, който е гостуване на австрийския шампион Щурм Грац на 2 октомври. Ден по-рано Борусия Дортмунд ще приеме на "Сигнал Идуна Парк" шотландския Селтик, който също стартира кампанията си с категорична победа 5:1 срещу Слован Братислава на "Селтик Парк".

Лиъм Скейлс откри резултата за шотландците в 17-ата минута, но домакините се отпушиха през второто полувреме. Кйого Фурухаши удвои предимството на Селтик две минути след подновяването на играта, а в 56-ата Арне Енгелс бе точен от бялата точка за изпълнение на дузпа.

Бившият футболист на Тотнъм Кевин Вимер се разписа за словаците четири минути по-късно, но още един японски национал Дайзен Маеда върна предимството от три гола на шотландския шампион.

Крайното 5:1 оформи резервата Адам Айда през 86-ата минута.

За Слован Братислава предстои нелеката задача да приеме победителя в Шампионската лига от сезон 22/23 Манчестър Сити в първия ден на месец октомври.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел нанесе десетки удари в Южен Ливан
Израел нанесе десетки удари в Южен Ливан
Манчестър Сити не съумя да пречупи Интер в супер сблъсъка от първи кръг на Шампионската лига
Манчестър Сити не съумя да пречупи Интер в супер сблъсъка от първи кръг на Шампионската лига