НОВИНИ

Борусия Дортмунд не остави шансове на Унион Берлин

Щутгарт се справи безпроблемно с Волфсбург

Борусия Дортмунд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:20, 07.10.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицешампионът Борусия Дортмунд спечели с 4:2 домакинството си на Унион Берлин на "Сигнал Идуна Парк" в зрелищна среща от седмия кръг на футболното първенство на Германия.

За Унион поражението е седмо поредно във всички турнири, а Борусия е в серия от 15 поредни мача без загуба в шампионата.

Нападателят на Борусия Дортмунд Никлас Фюлкруг се разписа в седмата минута, а неговото попадение в 26-ата беше отменено заради засада.

Робин Госенс изравни за гостите в 9-ата минута, а в 18-ата гол на Алекс Крал не беше признат заради засада. Италианецът Леонардо Бонучи се разписа от дузпа в края на първата част с първия си гол с екипа на Унион.

Нико Шлотербек изравни 2:2 в началото на второто полувреме, преди резервата Юлиан Бранд и бившият защитник на Унион Джулиан Риерсън да донесат победата на Борусия.

Щутгарт отново излезе начело в класирането, след като спечели убедително срещу Волфсбург с 3:1. Серху Гираси отново показа класата си и реализира хеттрик за успеха.

Яник Герхард отбеляза за "вълците", преди голмайсторът на Бундеслигата от Гвинея Гираси да изравни след дузпа и да вкара още два между 67-ата и 82-ата минути. Той вече има 13 гола в Бундеслигата след само седем мача. Никой друг не е постигал такъв резултат в първенството на тази ранна фаза.

Щутгарт води в таблицата с 18 точки, пред Борусия Дортмунд със 17. Двата тима имат мач повече от Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен, които играят в неделя съответно срещу Кьолн и Фрайбург.

РБ Лайпциг и Бохум завършиха 0:0, а домакините засега остават на пета позиция в класирането. Вратарят на РБ Лайпциг Мануел Риман спаси две дузпи в мача на Шави Симонс и на Емил Форсберг.

Дармщад спечели гостуването си на Аугсбург с 2:1 с гол на Тим Скарке и дузпа на Тобиас Кемп.

В късния мач Вердер Бремен е домакин на Хофенхайм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид писа четворка на Осасуна, Джуд Белингам блести с два гола
Реал Мадрид писа четворка на Осасуна, Джуд Белингам блести с два гола
Тежко остава състоянието на тримата пострадали от Нагорни Карабах, настанени в "Пирогов"
Тежко остава състоянието на тримата пострадали от Нагорни Карабах, настанени в "Пирогов"