НОВИНИ

Борусия Дортмунд се справи лесно с местния си съперник Кьолн в Бундеслигата

Дониел Мален впечатли за победителите с два гола

Борусия Дортмунд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:00, 20.01.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Два гола на Дониел Мален помогнаха на Борусия Дортмунд победи местния си противник Кьолн като гост с 4:0 в двубой от 18-ия кръг от Първа Бундеслига.

Нидерландецът откри резултата в 12-ата минута, пращайки топката във вратата на "козлите" след изпълнение на ъглов удар от Юлиан Брандт. "Жълто-черните" трябваше да са увеличили аванса си още преди почивката, но второто попадение дойде след подновяване на играта при точно изпълнение на дузпа от страна на Никлас Фулкруг в 58-ата минута.

Само 180 секунди след това Мален получи извеждащо подаване от Ян Маатсен и направи преднината на Дортмунд три попадения.

В допълнителното време Юсуфа Мококо оформи крайното 4:0 в полза на Борусия. "Жълто-черните" остават на пето място, извън позициите, които дават право на участие в Шампионската лига.

В друга среща от кръга Фрайбург победи с 3:2 пред собствена публика Хофенхайм. Домакините поведоха с 2:0 след попадения на Лукас Холер и Винченцо Грифо, но Ваут Вегхорст и Максимилиан Байер отбелязаха в полза на "хофе".

Фрайбург остана в намален състав в 82-ата минута, когато червен картон получи Мануел Гулде, но това не оказа влияние върху крайния резултат и унгарецът Роланд Шалай се разписа за крайното 3:2 пет минути преди изтичане на редовното време.

Намиращият се на трето място в класирането отбор на Щутгарт загуби с 0:1 гостуването си на Бохум.

Словакът Матус Беро се разписа пет минути след началото на втората част от мача, който завърши с над 40 минути по-късно от предвиденото. Знамена на гостуващата агитка бяха блокирали аварийния изход и старши треньорът на Щутгарт Себастиан Хьонес и някои от футболистите говориха с публиката да премахне атрибутите, но първоначално това нямаше успех. След повече от половин час ситуацията се нормализира и срещата се проведе при нормални условия.

Щутгарт опита да изравни резултата в последните 30 минути, но вратарят Мануел Райман се отличи с няколко добри изяви.

"Червените" имат 34 точки на трето място във временното класиране, докато Бохум има 20 пункта на 12-та позиция след едва четвъртия си успех през кампанията.

По-късно днес Байер Леверкузен играе срещу РБ Лайпциг, а в неделя шампионът Байерн Мюнхен се изправя срещу Вердер Бремен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист спечели гостуването си на Монтана в женския баскетболен елит
Рилски спортист спечели гостуването си на Монтана в женския баскетболен елит
Камион самокатастрофира на АМ "Тракия", движението не е спирано
Камион самокатастрофира на АМ "Тракия", движението не е спирано