НОВИНИ

Бостън продължава с победите в НБА, Минесота Тимбъруулвс удари Кливланд Кавалиърс у дома

бостън продължава победите нба минесота тимбъруулвс удари кливланд кавалиърс дома
bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 23.03.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Бостън Селтикс записа осмата си последователна победа в Националната баскетболна асоциация (НБА), след като в среща от редовния сезон срази като гост Детройт Пистънс със 129:102.

Момчетата на Джо Мазула, които вече си осигуриха първото място в подреждането на Източната конференция, срещнаха съпротива от един от най-слабите отбори в шампионата единствено в първата четвърт, която приключи при 34:32 в полза на Пистънс.

Оттам нататък обаче контролът премина изцяло в ръцете на "келтите", които установиха трайно водачество при 47:46 и до края не спряха да увеличават преднината си, за да дойде финалната сирена при аванс от 27 точки в тяхна полза - 129:102.

Джейлън Браун стана най-резултатен за победителите със своите 33 точки, Пейтън Причард добави 20, Кирстапс Порзингис и Дерик Уайт се отчетоха с по 19, а последният прибави и 11 асистенции, за да завърши с "дабъл-дабъл".

От другата страна Джеймс Уайзман реализира 24 пункта за Детройт, докато Джейдън Айви приключи с 16.

В подреждането Бостън Селтикс продължава да води убедително в Източната конференция с баланс 56-14, Детройт Пистънс заема предпоследното 14-о място с показатели 12-58.

Междувременно в друг интересен двубой от изминалата нощ Джейдън Айви Минесота Тимбъруулвс се наложи със 104:91 като домакин на Кливланд Кавалиърс.

Двата тима изиграха едно равностойно първо полувреме в "Таргет Център" в Минесота, което завърши с леко предимство за гостите при 49:46.

Третата част отново започна равностойно, но постепенно "вълците" взеха инициативата и обърнаха резултата в своя полза, а в хода на решителните 12 минути успяха да направят аванса си двуцифрен и в оставащото време нямаха проблеми да стигнат до крайния успех.

Майк Конли приключи мача като най-резултатен за Минесота с 21 точки, Наз Рийд вкара 18, а Антони Едуърдс се отчете с "дабъл-дабъл" - 16 точки и 13 борби.

За гостите от Кливланд Дариъс Гарланд завърши с 19 пункта. Керис Левърт и Джаред Алън реализираха съответно с по 16 и 15.

В класирането Тимбъруулвс са на 3-о място в Западната конференция с баланс 48-22, докато Кавалиърс заемат същата позиция на Изток с показатели с 43-27.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев осъжда терористичното нападение край Москва
Президентът Румен Радев осъжда терористичното нападение край Москва
Журналистът Валери Тодоров за атаката в Русия: Става дума за обучена група с боен опит
Журналистът Валери Тодоров за атаката в Русия: Става дума за обучена група с боен опит