НОВИНИ

Ботев Пд надви Берое и ще играе в Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:32, 28.05.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
ботев надви берое играе лигата конференциите
Снимка: ПФК Берое
Слушай новината

Ботев (Пловдив) стана последният български отбор, който заслужи място в европейските клубни турнири през следващия сезон, след като надигра с 2:1 у дома състава на Берое в баража за участие в Лигата на конференциите.

Мохамед Брахими даде аванс на "жълто-черните" в 38-та минута, когато се възползва от подаване на Самюел Супрайен и с удар от границата на вратарското поле беше точен за 1:0.

"Канарчетата" удвоиха преднината си скоро след началото на второто полувреме, когато в 48-та минута тяхна атака отдясно завърши с подаване в наказателното поле на гостите, където топката стигна до Па Конате. Гвинейският футболист овладя кълбото и с второто си докосване го прати във вратата на старозагорци за 2:0.

Отговорът на Берое не закъсня и само пет минути по-късно Давиде Мариани върна своя тим в срещата, разписвайки се с далечен удар по земя.

В края на срещата гостите очаквано натиснаха, но не успяха да стигнат до втори гол и по този начин победата остана за Ботев (Пловдив).

С успеха бронзовите медалисти от последния сезон в Първа лига си осигуриха и завръщане в европейските клубни турнири, където за последно играха през сезон 2017/18.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руската армия напредва в Донбас
Руската армия напредва в Донбас
Градушка, по-голяма от яйце, удари Мадан
Градушка, по-голяма от яйце, удари Мадан