НОВИНИ

Ботев (Пловдив) изпусна Левски на "Герена"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:23, 07.03.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Български футбол
ботев пловдив изпусна левски герена

Отборите на Левски и Ботев (Пловдив) направиха зрелищно равенство 2:2 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Гостите от Пловдив откриха резултата в 16-ата минута, след като Маркиньос нахлу в наказателното поле на Левски, подаде към непокрития Атанас Илиев, който с прецизен изстрел препарира Звонимир Микулич.

"Сините" сравнително бързо се оттърсиха от полученото попадение и заиграха по-добре. Силните изяви на Славиша Стоянович и компания дадоха своя резултат в 33-ата мунута, когато Найджъл Робърта изравни.

Левски осъществи пълен обрат още преди последния съдийски сигнал за първото получреме чрез попадение на Мартин Петков в 39-ата минута.

Ботев започна по-добре след почивката и отново Илиев бе на точното място, за да се разпише във вратата на Звонимир Микулич. Този път в ролята на асистент се превърна Реда Рабей.

До края на мача не паднаха нови попадения и така двата отбора поделиха точките.

За Левски това бе трето поредно равенство в първенството, докато Ботев все още е без успех през 2021 г. под ръководството на новия си наставник Азрудин Валентич.

В подреждането Левски е девети с 21 точки, докато Ботев е 11-и със 17 пункта.

В следващия кръг играчите на Славиша Стоянович гостуват на Ботев (Враца), а пловдивчани ще търсят реванш за загубата си от ЦСКА 1948 в турнира за Купата на България идната събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадалият на новоремонтиран тротоар в Пловдив: Ще си търся правата в съда
Пострадалият на новоремонтиран тротоар в Пловдив: Ще си търся правата в съда
Продължават проверките по случая с пияните ученички, колабирали на онлайн урок
Продължават проверките по случая с пияните ученички, колабирали на онлайн урок