НОВИНИ

Ботев Пловдив се оплака от съдийството в мача с Левски и осъди прояви на "синята" публика

"Канарчетата" не са доволни от редица дискусионни моменти по време на мача със столичани

сдружение пфк ботев официална позиция промените ботев пловдив
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 13.11.2023
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив внесе официална жалба срещу съдийството в мача срещу Левски, съобщиха от "жълто-черния" футболен клуб.

Двубоят между двата тима от 17-ия кръг на Първа лига завърши при равенство 1:1, но "канарчетата" заявяват своите претенции към няколко отсъждания на главния съдия Никола Попов и съдията, отговарящ за системата ВАР в този мач - Драгомир Драганов.

"ПФК Ботев (Пловдив) изпрати официално обжалване във връзка с няколко важни съдийски решения на мача от 17-ия кръг на Ефбет Лига между Левски и Ботев на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Клубът ни не е съгласен с някои решения на главния съдия на двубоя Никола Попов и рефера от ВАР Драгомир Драганов.

ПФК Ботев (Пловдив) изисква справедлива експертна оценка за работата на реферите. Клубът ще обжалва пред съдийската комисия на БФС по реда на регламента", се казва в изявлението на "жълто-черните".

От ръководството на клуба осъдиха и действия на домакинската публика. В друго становище, публикувано на клубния сайт, "шепа самозабравили се "привърженици" на Левски" за застрашили здравето на гостуващи фенове.

"Уважаеми Ботевисти,

От името на цялото ръководство, спортно-техническия щаб и футболистите на „Ботев“ изказваме огромната си благодарност за неистовата подкрепа, с която за пореден път дарихте любимия си клуб в дербито срещу „Левски“ София.

Щастливи сме от факта, че представителният ни мъжки отбор успя да отговори подобаващо на вашето представяне, като сме убедени, че радостните мигове, които ще изживяваме заедно, тепърва предстоят.

И докато връзката между всички нас става все по-силна и мощна, то няма как да подминем с лека ръка поредицата от безобразия, които се случиха извън терена по време на футболния сблъсък.

На почивката между двете полувремена на срещата, привържениците на „Ботев“ бяха подложени на канонада с десетки сигнални ракети, една от които удари човек, който беше откаран с линейка в болница.

Обстрелът на сектора за гости, където имаше десетки жени и деца, показа няколко изключително опасни и будещи недоумение неща. Няма да се спираме на културата и адекватността на част от домакинските привърженици, защото тези грозни и опасни прояви не са прецедент.

За сметка на това искаме да изразим силното си разочарование от организацията на срещата и последвалите действия на полицията, която остави хулиганските деяния да продължат дълго време без никаква намеса.

Защо и как органите на реда допуснаха на стадиона да бъде внесен цял арсенал? Нали на входовете на спортното съоръжение би следвало да се извършва щателна проверка?

В случай, че полицията си е свършила добросъвестно работата преди началото на футболната среща, недопускайки внасянето на въпросните ракети, то тогава отправяме нашето питане към ръководството на ПФК „Левски“ София – как въпросните ракети са достигнали до тези, които ги изстрелваха по нашите привърженици и ще вземат ли отношение колегите ни към случилото се?

Уважаеми привърженици на футболната игра,днес футболният празник, който създадоха отборите на „Ботев“ и „Левски“, можеше да завърши с трагичен инцидент.

Ръководството на „Ботев“ осъжда криминалните прояви на шепа самозабравили се „привърженици“ на „Левски“, като оставаме в очакване на публичен отговор на нашите въпроси както от органите на реда, така и от ръководството на домакините.

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността
МС свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността
Александър Зверев победи Карлос Алкарас във Финалите на АTP
Александър Зверев победи Карлос Алкарас във Финалите на АTP