НОВИНИ

Ботев Пловдив спечели Битката за Тракия срещу Берое

Победното попадение за Ботев вкара Кристиан Нкванчукву в края на първата част.

Ботев Пловдив
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:20, 14.09.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив се наложи над Берое с 1:0 като гост в Битката за Тракия в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Това бе четвърта поредна победа за "канарчетата" над Берое за първенство и пореден успех с 1:0. Победното попадение за Ботев вкара Кристиан Нкванчукву в края на първата част. "Жълто-черните" изиграха последните минути с човек по-малто на терена заради директен червен картон на капитана Ивелин Попов.

В деветата минута Франциско Сагардия от домакините опита шут отдалеч, но не успя да изненада вратаря на пловдивчани Ханс Бернат.

В 26-ата минута Балоянис от Ботев насесе удар от въздуха, който не беше точен и топката излезе в аут.

"Жълто-черните" откриха резултата в 38-ата минута. Тогава Антонио Перера даде чудесен пас на Кристиан Нкванчукву, който се измъкна отляво и чукна топката между краката на вратаря Мота в мрежата му.

През втората част Берое бе по-опасният отбор на терена. В 64-ата минута резервата Енцо Еспиноза пропусна страхотен шанс за заралии, но вратарят Бернат се намеси.

Малко по-късно и друга резерва на Берое направи пропуск. Хуан Карлос Пинеда стреля с глава, като топката мина на сантиметри от левия стълб на Бернат.

Пет минути преди края капитанът на Ботев Ивелин Попов бе изгонен с червен картон, след като изрита директно в прасеца Карлос Алгара от домакините, а съдията Георги Кабаков гледа ситуацията на повторение, за да промени санкцията на опитния футболист.

С успеха Ботев се изравни на върха по точки с Левски, като има по-лоша голова разлика. Берое е на осма позиция с равни точки с Арда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25 хиляди души аплодираха в захлас изпълненията на Андреа Бочели в София
25 хиляди души аплодираха в захлас изпълненията на Андреа Бочели в София