НОВИНИ

Ботев Пловдив взе минимална преднина срещу ЦСКА след първия полуфинал за Купата на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:58, 17.04.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
ботев пловдив взе минимална преднина цска първия полуфинал купата българия
Слушай новината

Ботев Пловдив победи ЦСКА с минималното 1:0 като гост в първия дуел между двата тима от полуфиналите в турнира за Купата на България.

Единственото попадение под проливния дъжд на Националния стадион "Васил Левски" реализира Уме Емануел в началото на второто полувреме, като по този начин той осигури на "жълто-черните" лек аванс преди реванша, който ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив на 1 май.

Иначе срещата тази вечер стартира с предимство за домакините, за които това беше дебютен мач след уволнението на старши треньора Нестор Ел Маестро и замяната му със Стамен Белчев.

Първата по-сериозна опасност пред вратата на Ботев дойде малко след изтичането на четвърт час игра, когато Данило Асприлия можеше да се възползва от неразчетени действия на стража Хидайет Ханкич. Колумбиецът обаче се подхлъзна в момента на своя удар, който в крайна сметка се отби от гредата.

До почивката Улаус Скарешем на два пъти стреля опасно, като при втория му опит топката премина на сантиметри покрай целта, запазвайки нулевото равенство.

Броени секунди след началото на второто полувреме дойде и първият точен удар за "канарчетата", който за тяхна радост се превърна и в гол. Ивелин Попов изведе отлично Уме Емануел и нигериецът пусна кълбото покрай Густаво Бусато за 1:0. Първоначално радостта на гостите беше охладена от вдигнат флаг за засада, но след преглед на ситуацията с ВАР арбитърът Драгомир Драганов и неговите колеги прецениха, че всичко е напълно редовно и така съставът на Душан Керкез поведе в резултата.

В 61-ата минута на двубоя зрителите по трибуните станаха свидетели на грозни сцени, когато Ивелин Попов и Браян Кордоба потърсиха физическа саморазправа, а техните действия принудиха и хора от скамейките на двата отбора да влязат на терена в опит да потушат напрежението. След като то все пак бе овладяно, главният съдия Драганов взе решение да изгони провинилите се, оставяйки и двата тима с по 10 души.

Във времето до края ЦСКА очаквано бе малко по-активен предвид изоставането си, като дълбоко в продължението на срещата Станислав Шопов можеше да донесе равенството, отбелязвайки във вратата на бившия си клуб, но изстрелът на халфа от дистанция беше отразен от Хидайет Ханкич и така крехката преднина на Ботев Пловдив оцеля.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата българска експедиция за изкачване на Еверест отбелязва 40-годишнина
Първата българска експедиция за изкачване на Еверест отбелязва 40-годишнина
Психично болен се е барикадирал в жилището си в София
Психично болен се е барикадирал в жилището си в София