НОВИНИ

Ботев Враца дочака първи успех през пролетта след петголово шоу срещу Хебър

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:05, 30.03.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
ботев враца дочака първи успех пролетта петголово шоу хебър
Слушай новината

Отборът на Ботев Враца прекъсна сушата си без победа в родната Първа лига, след като в двубой от 26-ия кръг надигра с 3:2 у дома Хебър Пазарджик.

Успехът бе първи за момчетата на Христо Янев през пролетния полусезон, в който досега те имаха на сметката си четири поражения и едно равенство.

Този следобед във Враца обаче всичко завърши благополучно за домакините, които излязоха напред в резултата малко след четвърт час игра, когато центриране на Мартин Смоленски с доза късмет достигна до Клери Сербер и французинът с глава реализира за 1:0.

В началото на второто полувреме "зелените" удвоиха своя аванс чрез своя капитан Браян Переа, който беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Ласана Н'Диайе.

Футболистите на Хебър намалиха пасива в 69-ата минута след изпълнение на ъглов удар, при което Олексей Збун достави подаване за Стефан Цонков, който засече с глава на близката греда, за да направи резултата 1:2.

В добавеното време на срещата обаче отбраната на "гробарите" позволи на Даниел Генов да се окаже на стрелкова позиция, а в опита си да го спре играч на гостите препъна нападателя и така Ботев Враца получи още един наказателен удар. Зад топката застана отново Браян Переа и не сбърка, вкарвайки за 3:1.

Това все пак не беше последното действие в мача, тъй като малко преди края на продължението Красиан Колев се разписа за 2:3 с чудесен изстрел от пряк свободен удар, но за повече състезателите на Хебър просто нямаха време.

По този начин Ботев Враца прекъсна серията си от седем поредни двубоя без успех в първенство и събра 17 точки в подреждането, които засега остават тима на предпоследната 15-а позиция. В същото време момчетата на Любо Пенев са 12-и с 27 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манупулативни публикации внушават, че средната заплата в Москва през март е 2180 евро
Манупулативни публикации внушават, че средната заплата в Москва през март е 2180 евро
Благодарение на ПП-ДБ страната ще има служебен кабинет на ГЕРБ, смята Костадинов
Благодарение на ПП-ДБ страната ще има служебен кабинет на ГЕРБ, смята Костадинов