НОВИНИ

Ботев Враца сломи Локомотив София с гол от съблекалнята

Две поред за врачани в Първа лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:53, 23.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
ботев враца сломи локомотив софия гол съблекалнята
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Ботев Враца отново показа признаци на живот от началото на сезона в Първа лига и постигна втора поредна победа. Футболистите на Тодор Янчев отказаха Локомотив София с 1:0 в мач от шестия кръг.

На стадион "Локомотив" в герой за врачани се превърна Даниел Генов, който се оказа и автор на единственото попадение в двубоя. Така "зелените" прекъснаха успешния рейд на играчите на Иван Колев от три поредни срещи без загуба в родния елит.

Тимът от Враца се нарежда на 11-та позиция с 6 точки. От своя страна столичните "железничари" са седми с 8 точки. На 30 август (петък) Ботев ще приеме ЦСКА 1948, а ден след това столичани ще гостуват на Локомотив Пловдив.

Гостите ликуваха още в началото на мача. В 3-та минута Мартин Смоленски центрира от корнер, а на близката греда най-добре бе позициониран Даниел Генов, който простреля Александър Любенов.

В 27-та минута Браян Перера вкара топката в мрежата на столичани, но голът не бе зачетен заради засада на колумбиеца. До края на полувремето двата отбора не успяха да застрашат вратата на своя съперник и това бе всичко.

След паузата домакините потърсиха изравнителен гол. Юлиан Ненов изпробва рефлексите на Фредерико Бариос, който спаси неговия удар. След това Светослав Диков засече топката с глава след центриране именно на Ненов в наказателното поле на гостите, но и този път Бариос бе на мястото си и спаси. До края не се случи нищо по-интересно и резултатът се запази.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почит в памет на жертвите на тоталитарните режими
Почит в памет на жертвите на тоталитарните режими
Спортни новини 23.08.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 23.08.2024 г., 20:50 ч.