НОВИНИ

Ботев (Враца) спря Берое и записа първа победа от август насам

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:40, 04.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
ботев враца спря берое записа първа победа август насам
Слушай новината

Отборът на Ботев (Враца) спечели с минималното 1:0 домакинството си на Берое и по този начин сложи край на чакането си от близо четири месеца без победа в Първа лига.

Футболистите на Даниел Моралес не познаваха вкуса на успеха от 6 август, когато спечелиха с 2:1 като гости на Царско село.

Днес обаче врачани си заслужиха напълно трите точки, след като създадоха по-чистите положения на стадион "Христо Ботев". При едно от тях, в 42-та минута, Дориан Бабунски отбеляза с глава след центриране на Юлиан Ненов, вкарвайки единственото попадение в срещата.

След този гол домакините създадоха и още няколко опасности пред вратата на Берое, но до втори гол така и не се стигна.

От друга страна старозагорци не направиха достатъчно в предни позиции, за да заслужат поне точката от този двубой. Най-чистото положение пред играчите на Петър Колев се откри в 30-та минута пред Омар Камара, който бе изведен очи в очи с Красимир Костов, но стражът на Ботев (Враца) спаси.

Победата изкачва врачани до 11-та позиция с актив от 16 точки, с една повече от Локомотив (София). Берое пък запазва 6-то си място с 24 пункта, колкото има и тимът на Локомотив (Пловдив, който гостува утре на Славия.

В последните си срещи от есенния полусезон Ботев (Враца) ще гостува именно на "смърфовете" в Пловдив, докато Берое приема Левски.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцария въведе задължително изискване за PCR тест при влизане в страната
Швейцария въведе задължително изискване за PCR тест при влизане в страната
Варна е домакин на ретро рали
Варна е домакин на ретро рали