НОВИНИ

Ботевград приема два квалификационни турнира в Шампионската Лига по баскетбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:48, 25.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Баскетбол
ботевград приема два квалификационни турнира шампионската лига баскетбол

Българският баскетболен първенец при мъжете Балкан ще бъде домакин на два от квалификационните турнири на най-силния клубен турнир под егидата на Международната баскетболна централа (ФИБА) Шампионска лига.

Мачовете от двете групи ще се изиграят в дните 22-25 септември като общо 8 отбора ще вземат участие в турнирите.

Те ще бъдат по равно разпределени в две групи, където ще играят във формат Финална четворка. Победителите от двете групи ще заслужат правото си да участват в редовния сезон на надпреварата.

Съставът на Балкан (Ботевград) попадна в квалификационна група D. Там в полуфинален сблъсък ги очаква беларуският Цмоки Минск. При евентуален успех, българите ще спорят с победителя измежду Лондон Лайънс и Нептунас Клайпеда.

Залогът ще бъде изключително голям за момчетата на Йовица Арсич, тъй като те имат възможността да станат първия български отбор, класирал се за Шампионската Лига.

Заради пандемията от COVID-19, българските баскетболисти няма да разчитат на подкрепата на своите фенове, порад факта, че е взето решение срещите да се играят при закрити врата.

В другата квалификационна група в Ботвград попаднаха отборите на Игокеа (Босна и Херцеговина) и У-БТ Клуж Напока (Румъния), които ще спорят в единия полуфинал. В другия пък един срещу друг ще се изправят Спортинг (Португалия) и Фрибург Олимпик (Швейцария)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция затяга изискванията към хотелиерите за настаняване на туристи с коронавирус
Турция затяга изискванията към хотелиерите за настаняване на туристи с коронавирус
ЕП подкрепя искането на протестиращите за нови избори в Беларус
ЕП подкрепя искането на протестиращите за нови избори в Беларус