НОВИНИ

Божинов уредил треньорите на Етър и Янтра на стаж в Партизан

божинов уредил треньорите етър янтра стаж партизан
Снимка: ПФК Етър (Велико Търново)
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 31.03.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Етър (Велико Търново) Веселин Великов и колегата му от Янтра (Габрово) Сашо Ангелов изкараха петдневен стаж в сръбския гранд Партизан (Белград) като част от обучението си за придобиване на "Про лиценз".

Престоят им при "гробарите" бил изцяло уреден от Валери Божинов, който преди време игра в белградския гранд. Нещо повече, екснационалът лично присъствал в първите два дни там заедно с българските треньори и ги представил на домакините.

"Отидохме благодарение на Валери. За първи път виждам към български футболист да има такова уважение – като се почне от играчите, треньорското ръководство и се стигне до помощния персонал! Досега не съм виждал такова нещо… Старши-треньор на тима е Александър Станойевич, на 48 години, водил е 4 отбора в Китай, в Саудитска Арабия и Израел, това му е втори период в Партизан. Не само наблюдавахме тренировките, но и ни допуснаха на разбора вътре. Сигурен съм, че малко хора могат да попият такъв опит. Беше един изключително полезен за нас стаж", коментира Веселин Великов.

Той разказа и впечатленията си от организацията в клуба и базата.

"Отиват в 8 ч., закусват, преобличат се, тренират, ако имат две тренировки, остават там между тях, защото имат леглова база. Самата им база е невероятна, и не само при тях, във Войводина е било същото. Имат девет терена, от които 7 естествени и 2 изкуствени, 4 автобуса – два за школата и по един за първия и втория отбор. 67 бяха служителите само в базата – като се почне от човека, който вдига бариерата, и се стигне до персонала – готвачи, камериерки… Само за терените има над десет души, които се грижат за тях. Първият отбор има два терена, като е лошо времето – ползва други", разказа впечатленията си Великов.

Партизан в момента е първи в класирането на Сърбия, като води по голова разлика на големия си съперник Цървена звезда.

В края на стажа домакините освен задължителния документ за изкарания стаж връчили на българските треньори фланелки на тима и сувенири. Двамата треньори трябва да направят презентация за обучението си, като днес трябва да се проведат изпитите за придобиване на "Про лиценз".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България регресира с две места в ранглистата на ФИФА
България регресира с две места в ранглистата на ФИФА
Простреляха млад мъж в кв. "Редута"
Простреляха млад мъж в кв. "Редута"