НОВИНИ

Брага обърна Мидтиланд в мач с три дузпи

Брага
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:05, 01.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Брага победи Мидтиланд с 3:1 в мач от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа, който се игра в Португалия.

Домакините постигнаха обрат и записаха първи точки в група F, където също се намира и българският участник в надпреварата Лудогорец. Двубоят бе изпълнен с ключови моменти, след като видяхме 3 дузпи, червен картон и гол в заключителните секунди на срещата.

Възпитаниците на Бо Хенриксен откриха резултата в 19-ата минута. Евандер се разписа от дузпа след нарушение на Диого Лейте.

Играчите на Карлош Карвалял заиграха по-опасно и също получиха дузпа в 34-ата минута. За разлика от своя колега Рикардо Орта пропусна, след като Елиас Рафн Олафсон спаси.

След почивката тенденцията в срещата се запази и след нарушение в наказателното поле на Мидтиланд, португалският тим отново получи право да изпълни 11-метров наказателен удар, като този път Галено изравни резултата в 55-ата минута за 1:1.

Само 7 минути по-късно домакините стигнаха до пълен обрат. Рикардо Орта се разписа, след като бе изведен сам срещу противниковия вратар, за да се реваншира за изпуснатата дузпа и да направи резултата 2:1.

В 84-ата минута амбициите на гостите да измъкнат поне точка от този мач претърпяха крах, защото Жуниньо бе изгонен с директен червен картон, заради опасно влизане.

Домакините се възползваха от численото предимство и отбелязаха трети гол в последната минута на мача. Галено удвои сметката си за вечерта, след като се разписа и от игра, правейки резултата 3:1.

Лидер в групата е Цървена звезда с актив от 6 точки. Брага записа първи точки с победата и е втори. Лудогорец и Мидтиланд са с по 1 точка, но българският шампион е с по-добра голова разлика.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно, със слаби превалявания
Облачно, със слаби превалявания
Лудогорец отстъпи пред класата на Цървена звезда
Лудогорец отстъпи пред класата на Цървена звезда