НОВИНИ

Брайтън нанесе поредно тежко поражение на Манчестър Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:28, 07.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
брайтън нанесе поредно тежко поражение манчестър юнайтед
Слушай новината

Отборът на Брайтън разби с 4:0 у дома състава на Манчестър Юнайтед в среща от 36-ия кръг на английската Висша лига.

На своя "Амекс" "чайките" доминираха през всичките 90 минути, като дори можеха да отбележат и още попадения във вратата на Давид Де Хея.

Головото шоу на домакините започна в 15-та минута, когато еквадорецът Мойзес Кайседо откри резултата с изстрел от дистанция, реализирайки първото си попадение за клуба във Висшата лига.

До края на първата част нови попадения не паднаха, но пък за сметка на това играчите на Брайтън се развихриха в първия четвърт час след почивката.

В 49-ата минута Леандро Троасар асистира на Марк Кукурея, а осем по-късно той подаде и към Паскал Грос, който направи резултата 3:0.

След точно час игра самият Троасар пък оформи убедителната победа за Брайтън, след като топката рикошира в него при опит за изчистване от голлинията на Диого Далот.

Победата изкачи "чайките" на 9-то място с актив от 47 точки, докато Манчестър Юнайтед е 6-ти с 58 пункта, като "червените дяволи" са изправени пред реалната заплаха през следващия сезон да играят в третия по сила европейски клубен турнир Лигата на конференциите.

Съществува дори възможност, при която отборът, който от следващата кампания ще бъде воден от Ерик тен Хааг, изобщо да не играе в Европа през сезон 2022/23.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се временно захлаждане
Очаква се временно захлаждане
Кой стои зад хакерската атака срещу "Български пощи"?
Кой стои зад хакерската атака срещу "Български пощи"?