НОВИНИ

Бразилия обяви новия селекционер на националния отбор по футбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:59, 05.07.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
бразилия обяви новия селекционер националния отбор футбол
Слушай новината

Фернандо Диниз е новият селекционер на националния отбор по футбол на Бразилия с договор за една година, обявиха от Бразилската футболна конфедерация.

Диниз ще застане временно на поста си от месец септември тази година, когато "Селесао" стартират участието си в квалификациите за световното първенство през 2026-а година в САЩ, Мексико и Канада.

Успоредно с работата си в националния отбор 49-годишният специалист ще продължи да води и своя клубен тим Флуминензе, на който е начело от края на месец април миналата година.

"Следях кариерата на Фернандо Диниз от самото начало и вярвам, че той е част от едно ново и обещаващо поколение треньори, което израства в Бразилия. Възхищавам се на неговия поглед към футбола, който напомня стила на топ треньорите в света", заяви президентът на Бразилската футболна конфедерация Едналдо Родригес на пресконференция.

Фернандо Диниз заменя начело на Бразилия Тите, който напусна поста миналия декември след отпадането на тима в четвъртфиналите на Мондиал 2022 в Катар след загуба с дузпи от Хърватия.

В изявлението си президентът на местната конфедерация Едналдо Родригес отново намекна, че след Диниз на поста селекционер на "Селесао" ще бъде назначен Карло Анчелоти, като по негови думи той ще води тима на Копа Америка 2024.

"В крайна сметка Диниз е специалист, чиято визия за играта е много подобна на треньора, който ще го наследи на Копа Америка - Анчелоти. Те имат почти еднакъв подход към играта", сподели Родригес, цитиран от вестник АС.

За възможността Анчелоти да поеме Бразилия се заговори още след края на световното първенство в Катар, но досега нито италианецът, нито неговият тим Реал Мадрид са дали своя коментар по темата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте Испания - Украйна, полуфинал на Евро 2023 за младежи НА ЖИВО по БНТ 3
Гледайте Испания - Украйна, полуфинал на Евро 2023 за младежи НА ЖИВО по БНТ 3
Григор Димитров открива в сряда програмата на Корт №18 на Уимбълдън, Вики Томова ще доиграва следобед
Григор Димитров открива в сряда програмата на Корт №18 на Уимбълдън, Вики Томова ще доиграва следобед