НОВИНИ

Бразилия ще спечели титлата от Мондиала в Катар, сочи проучване на Ройтерс

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:01, 11.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
бразилия спечели титлата мондиала катар сочи проучване ройтерс
Слушай новината

Бразилия ще спечели Световната купа за шести път на Мондиала в Катар, според проучване на Ройтерс, което успешно предсказа шампионите от Испания през 2010 г. на първенството в Южна Африка.

Според 135 футболни анализатори, които участват в допитването на агенцията, Бразилия ще триумфира за първи път от 2002 г. Почти половината от анкетираните очакват Бразилия да спечели, докато 30% са поравно разпределени между Франция и Аржентина. Германия, Англия и Белгия отбелязват високи едноцифрени резултати, сочи проучването на Ройтерс.

„Бразилия има голям шанс този път с дълбочината и вариациите в атаката си, съчетани с опита на Каземиро и Тиаго Силва", казва Гарима Капур, икономист от Мумбай.

„Приписваме вероятност от 17% на Бразилия да спечели турнира“, пише Питър Диксън, ръководител на отдел за рискове в Лондон. Диксън поставя Германия на второ място с 11%, а Франция на трето място с 8%. Неговите изчисления се различават от коефициентите на букмейкърите, които определят Англия като трети фаворит.

Победата на Испания на Мондиала през 2010 г. в Южна Африка беше последното проучване на Ройтерс, което правилно прогнозира победителя. Икономистите не успяха да прогнозират четвъртата титла на Италия през 2006 г., както и последните две, спечелени от Германия и Франция.

Ако Франция запази трофея, тя ще бъде първата, която ще го направи след Бразилия през 1962 г. Постоянният неуспех на Англия да спечели купата за първи път от 1966 г. насам не е обезсърчил 5% от участващите в анкетата, които казват, че британците ще се приберат у дома с трофея. Дания е сочена за аутсайдер в Катар 2020.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синдикатите тръгнаха на протестно автошествие в София
Синдикатите тръгнаха на протестно автошествие в София
Националният отбор на България по футбол се събира в понеделник
Националният отбор на България по футбол се събира в понеделник