НОВИНИ

Брендън Роджърс е фаворит за мястото на Солскяер

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:29, 11.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
брендън роджърс фаворит мястото солскяер
Слушай новината

Треньорът на Лестър Брендън Роджърс е считан за основен фаворит да замени Оле Гунар Солскяер начело на Манчестър Юнайтед, ако норвежецът бъде уволнен от "червените дяволи".

Според медиите на Острова, ръководството на Юнайтед се е спряло на Роджърс, тъй като има желание да назначи на поста британски наставник.

48-годишният северноирландец Роджърс отговаря на тези изисквания, но към момента неговото ангажиране изглежда трудна задача с оглед на това, че той е твърди обвързан с Лестър.

Все пак надеждите на "червените дяволи" са свързани с една специална клауза в договора на треньора с "лисиците", която му позволява да напусне клуба, ако получи оферта от отбор, който играе в Шампионската лига.

През този сезон Манчестър Юнайтед е част от най-престижния европейски клубен турнир, но моментната форма в първенството сериозно застрашава тяхното място в надпреварата през следващия сезон.

Не на последно място, евентуално назначение на Роджърс би било интересно предвид факта, че той е бивш мениджър на големия съперник на Юнайтед Ливирпул.

Северноирландецът водеше "мърсисайдци" между 2012 и 2015 година, но така и не успя да донесе нито един трофей на "Анфилд".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на "Сиела Норма" е повикан на разпит в МВР
Шефът на "Сиела Норма" е повикан на разпит в МВР
25-годишен е задържан за незаконно лихварство в Монтана
25-годишен е задържан за незаконно лихварство в Монтана