НОВИНИ

Брилянтно изпълнение на Юрген Матей донесе победата на ЦСКА срещу ЦСКА 1948

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:23, 08.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
брилянтно изпълнение юрген матай донесе победата цска цска 1948
Слушай новината

Спиращо дъха изпълнение на централния бранител на ЦСКА Юрген Матей осигури на неговия тим трите точки при домакинството на ЦСКА 1948 от 14-ия кръг на родната Първа лига.

Нидерландският капитан на домакините вкара единственото попадение в срещата в 30-та минута, разписвайки се с феноменален изстрел от над 30 метра, оставил безпомощен стража на гостите Даниел Наумов.

За Матей това е втори много важен гол през кампанията, след като през август той вкара и попадението във вратата на Виктория (Пилзен), което класира ЦСКА за групите на Лигата на конференциите.

Макар и повели в резултата, футболистите на Стойчо Младенов опитаха да стигнат и до втори гол, но на два пъти гредата спасяваше гостите след удари на Георги Йомов и Йоан Баи.

От друга страна ЦСКА 1948 също имаше своите шансове да отбележи и да избегне поражението, но всички техни опити бяха осуетявани от вратаря на ЦСКА Густаво Бусато, който запази вратата си суха.

Тази победа върна ЦСКА на 2-то място в Първа лига, като "червените" изостават на 7 точки от лидера Лудогорец, но имат и мач по-малко. ЦСКА 1948 остава на 12-та позиция с 11 пункта, като момчетата на Николай Киров имат сходен актив с Пирин (Благоевград) и Ботев (Враца).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 150 машини за гласуване са открити на Летище София
Нови 150 машини за гласуване са открити на Летище София
Четирима футболисти отпаднаха от състава на Англия за световните квалификации
Четирима футболисти отпаднаха от състава на Англия за световните квалификации