НОВИНИ

Бритни Спиърс прави разтърсващи разкрития в биографичната си книга

Певицата направила аборт от Джъстин Тимбърлейк, той не искал да става баща

биографична книга бритни спиърс
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 24.10.2023
Чете се за: 05:50 мин.
Любопитно
Слушай новината

Живот без права, публични унижения и множество ограничения - това са част от изпитанията, на които е била подложена попзвездата Бритни Спиърс. Изненадващи разкрития и подробности около сянката, надвиснала над живота ѝ, певицата прави в биографичната си книга "Жената в мен".

Премиерата на дългоочакваните мемоари е днес и събуди голям интерес по цял свят. Публикуването им идва почти две години след като изпълнителката беше освободена от 13-годишно запрещение, контролирано от баща ѝ Джейми Спиърс. Чрез попечителството той управляваше личния живот, кариерата и имуществото ѝ от 2008 г. до 2021 г. Тези мерки ѝ бяха наложени след тежък емоционален срив.

В биографията си Спиърс сравнява живота си с капан. По думите ѝ години наред е живяла без основни човешки права. Тя разказва как в продължение на 13 години нямала право да вижда двамата си сина без одобрение. Шофьорската ѝ книжка е била отнета, не ѝ било позволено дори да се къпе сама. Изпълнителката пише, че е била връзвана на болнични носилки и принуждавана да приема лекарства против волята си. Не е могла да пие чай и кафе или да избира с какво да се храни. Била ѝ поставена и противозачатъчна спирала, а когато е пожелала тя да бъде премахната, получила отказ. Това са само част от кошмарите, през които изпълнителката е преминала и споделя в мемоарите си.

Въпреки че настойничеството беше отменено преди две години, разказите на певицата разкриват, че тя все още не се чувства щастлива.

„Мигрените са само една част от физическите и емоционални щети, които имам сега“, пише Бритни. „Не мисля, че семейството ми разбира истинската вреда, която са причинили".

Спиърс пише в биографията си, че поредица от мрачни събития я тласнали до положението, в което била поставена. Тя смята, че всяко предателство и публично унижение е допринесло за нейното състояние.

Всичко започнало още през 1998 г., когато избухва в поп класациите и става сензация за една нощ, но огромна част от хората са я подценили.

„Изглежда никой не може да ме смята за едновременно привлекателна и способна“, пише тя.

Спиърс разказва още, че винаги е упражнявала творчески контрол над песните си, но въпреки това е била инфантилизирана. Разказите ѝ изобличиха, че години наред е поддържала изкуствен образ на целомъдрено момиче от провинцията – въпреки че била редовен пушач от 14-годишна възраст и загубила девствеността си приблизително по същото време.

Един от най-разтърсващите моменти в мемоарите ѝ е разкритие за аборт по време на връзката ѝ с Джъстин Тимбърлейк.

41-годишната Спиърс пише, че бременността е била изненада, но е искала да задържи бебето и се е съгласила на аборт по настояване на певеца.

„Обичах Джъстин толкова много. Винаги съм очаквала един ден да имаме семейство - пише Спиърс. Но Джъстин определено не беше доволен от бременността. Той каза, че не сме готови да имаме бебе в живота си, че сме твърде млади", споделя още тя.

Ако решението е било само нейно, певицата признава:

„Никога нямаше да го направя. И въпреки това Джъстин беше толкова сигурен, че не иска да става баща.“

Този период от живота си Бритни описва като едно от най-мъчителните неща, които е преживявала.

Въпреки психологическата травма попзвездата се връща на сцената и продължава да работи, но това събитие става повод за сериозен натиск над нея. През 2007 г., разтърсена от смъртта на леля си и страдаща от следродилна депресия, Спиърс влиза във фризьорски салон и реже косата си. Певицата пише, че чрез тези действия е демонстрирала гнева си към света, но именно те са станали решаващи за нейното бъдеще. Вместо да се възприема като акт на сила или бунт, подстригването на Спиърс беше използвано като доказателство за нестабилност и поставянето ѝ под настойничество на баща ѝ.

За него тя пише с огромна доза гняв. Спиърс описва баща си като алкохолик и провален бизнесмен, „безразсъдна“ и „студена“ фигура.

Един малък детайл от новия ѝ живот подчертава колко сив е станал нейният свят:

„Сега отново мога да ям шоколад“, пише тя.

„Време е да не бъда някой, който другите хора искат. Време е наистина да намеря себе си“. откровена е певицата.

Снимки: БТА

Автор: Ния Прелджич

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравко Здравков също се завръща в Лудогорец
Здравко Здравков също се завръща в Лудогорец
Денков пред Нехамер: Ако България и Румъния са в Шенген, ще подпомогнем по-ефективно процесите в Европа
Денков пред Нехамер: Ако България и Румъния са в Шенген, ще подпомогнем по-ефективно процесите в Европа