НОВИНИ

Бронзов медал за България на европейското първенство по модерен петобой за юноши

ралица митева емил грозданов спечелиха бронз смесената отборна надпревара европейското модерен петобой юноши девойки години
Снимка: БФ Модерен петобой
bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 08.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

България спечели бронзов медал на европейското първенство по модерен петобой в Друскининкай /Литва/. Ралица Митева и Емил Грозданов успяха да се наредят на почетната стълбичка в смесената щафета при петобойците до 19 години след изключителна битка до самия финал.

Митева, която завърши пета в индивидуалната надпревара при девойките и Грозданов, който се нареди 11-ти при юношите започнаха много добре състезанието - с четвърто място във фехтовката след 19 победи и 11 загуби. В препятствената дисциплина, която дебютира на голям шампионат и е абсолютна новост за петобойците, българският тандем завърши на 8-та позиция и това ги остави назад в класирането.

В плувната надпревара на 2х100 м св.ст. Ралица Митева, която е състезател на великотърновския клуб "Царевец" и Емил Грозданов, който е водещият петобоец на пазарджишкия клуб "Шампион" се справиха отлично и дадоха четвърто време - 2:01,70 мин. Въпреки това преди комбинираната дисциплина от бягане и стрелба щафетата на България бе едва на седмо място. Именно там двамата ни талантливи петобойци изковаха успеха си - с най-добър резултат от всички щафети, с повече от 12 секунди пред вторите в тази дисциплина, Ралица Митева и Емил Грозданов се наредиха на почетната стълбичка, като останаха само на 2 секунди от сребърните медалисти от Франция и на 8 от шампионите от Унгария.

Това е най-големият успех в кариерата и на двамата състезатели на които предстои участие след 20 дни в Европейските игри в Полша, които за модерния петобой тази година са с ранг на шампионат на Стария континент за мъже и жени.

Автор Евгени Николов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Христов на обвиненията на шефа на КЕВР: Действията ми са на база на решение на НС
Росен Христов на обвиненията на шефа на КЕВР: Действията ми са на база на решение на НС
МО: Възможно е гръцки изтребители да се включат в охраната на въздушното пространство на България
МО: Възможно е гръцки изтребители да се включат в охраната на въздушното пространство на България