НОВИНИ

Бронзов медал за Стилияна Николова от Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро

бронзов медал стилияна николова световната купа художествена гимнастика пезаро
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 04.06.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Стилияна Николова спечели бронзовия медал в многобоя на Световната купа, която се провежда в италианския град Пезаро.

Тя събра сбор от 119.100 точки и заслужено се качи на почетната стълбичка в многобоя. Това е най-големия подарък, който тя направи за рождения ден днес на своята майка, двукратна световна и европейска шампионка с българския ансамбъл Паулина Кръстева - Николова.

Стилияна изигра фантастични бухалки и с оценка от 32.200 се класира за финала на уреда с втора по сила оценка. Така след като вчера Стилияна се класира за финалите на топка и обръч нашето момиче ще играе на три финала - обръч, топка и бухалки.

Оценките на отделните уреди на Стилияна са 30.150 т. на обръч (пета по сила оценка), 29.350 т. на топка (осма по сила оценка), 32.200 т. на бухалки (трета по сила оценка), а на лента Стилияна допусна една грешка и с оценка от 27.700 т. не намери място на финала.

За втората ни представителка Ева Брезалиева това не беше нейното състезание. Със сбор от 111.750 т. се нареди 16-та като с много силна игра в последното си излизане на килима в многобоя тя изигра страхотни бухалки и оценка от 31.050 се класира за финала на бухалки с трета оценка.

Така България ще има 4 финала при индивидуалното - три на Стилияна - обръч, топка и бухалки и един на Ева на бухалки, във финала на лента няма да имаме представителка.

Шампион в многобоя стана София Рафаели от Италия със бор от 126.800 т., сребърния медал спечели втората представителка на домакините от Италия Милена Балдасари със сбор от 120.950 т. трета е нашата Стилияна със сбор от 119.100 т.

Топ осем в многобоя се оформя по следния начин - четвърта се класира Тахмина Икромова от Узбекистан, пета - Елжана Таниева от Казахстан, шеста се класира Екатерина Веденеева от Словения, седма - Маргарита Колосов(Германия) и топ осем се затваря от Виктория Оноприенко от Украйна.

По-късно днес ансамблите ще изиграят композициите си с две топки и три ленти. Нашите момичета вчера завършиха с втори резултат в изпълнението на съчетанието с 5 обръча, а преди тях беше само отборът на домакините от Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остра политическа реакция след палежа в българския културния център в Битоля (ОБЗОР)
Остра политическа реакция след палежа в българския културния център в Битоля (ОБЗОР)
Украинските служби са влезли в контакт със защитниците от "Азовстал"
Украинските служби са влезли в контакт със защитниците от "Азовстал"