НОВИНИ

Бруно Балтазар: Наясно съм, че сезонът е разочароващ и феновете не са доволни

Бруно Балтазар
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 08.05.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Бруно Балтазар призна, че отборът не се представя по желания начин в хода на настоящата кампания.

"Канарчетата" отстъпиха на Лудогорец с 0:2 в мач от 30-ия кръг на Първа лига.

"Интензивна игра с изключително много емоции. През първото полувреме имаше съдийски решения в наш ущърб. Допуснахме два лесни кога, които не трябва да допускаме срещу класен съперник срещу Лудогорец. През второто полувреме направих две смени, защото търсех бърза реакция. Пресирахме повече и създадохме голови положения. Не знам как вратарят на Лудогорец направи едно от спасяванията си при корнер. Натиснахме в края, но не успяхме да отговорим на Лудогорец. Напълно наясно съм, че сезонът е разочароващ и феновете не са доволни, но съм горд да чувствам подкрепата в този голям клуб", сподели той на пресконференция след срещата.

Наставникът призна, че акцентът му остава върху шестте мача до края на сезона и не мисли за следващия сезон.

"Не съм разговарял с г-н Зингаревич за следващия сезон. Ще поговорим за това как да завършим сезона положително. Сезонът не е свършил имаме още шест срещи от плейофите. Ще анализираме всичко - играчи, треньори и целия екип. Дойдох в Ботев с една мисия. С екипа ми сме трудолюбиви и всички знаят колко се трудим. Уважавам всеки, който работи в Ботев. Така ще бъде до последния ми ден тук. Никога няма да бъде проблем за мен, ако клубът реши да смени треньора. Не мисля, че е уместно да говорим за бъдещето, защото остават шест срещи до края на сезона", допълни той.

Португалецът се надява да работи с повече млади футболисти, които да дойдат в първия отбор от школата на тима.

"Мисията на всички играчи е да печелят за Ботев. Не виждам проблем да взема млади футболисти в отбора, стига те да са готови да играят пред подобна публика, защото е необходимо да поемат отговорност. Откакто дойдох в клуба около 15 момчета от академията тренират с първия отбор. С екипа ми постоянно гледаме мачовете на втория отбор. Винаги съм го правил и в предишните ми отбори. Разполагам информация, че в по-младите гарнитури на отбора има много таланти", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще улеснят ли промените в закона управлението на етажната собственост?
Ще улеснят ли промените в закона управлението на етажната собственост?
Румен Драганов: Летният туристически сезон ще бъде евтин, в някои случаи цените са по-ниски от 2019
Румен Драганов: Летният туристически сезон ще бъде евтин, в някои случаи цените са по-ниски от 2019