НОВИНИ

БСП критикува управляващите за социалната им политика

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
15:24, 29.01.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Политика
бсп критикува управляващите социалната политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

В декларация от парламентарната трибуна БСП остро нападна управляващите за цялостната им социална политика в цифри. Според тях ГЕРБ напълно са се провалили. От ГЕРБ отвърнаха, че мрачните зими са от времето на управлението на левицата и припомниха за виденовата зима.

"Време е сега 4 година на финала на този мандат да ви кажем господа управляващи с думи прости и факти неоспорими - вие се превалихте в социалната сфера и обрекохте на бедност и мизерия голяма част то българските граждани, които имат нужда от държава - деца, родители, хора с увреждания, пенсионери, млади хора", каза Надя Клисурска от БСП.

"Само последното правителство на Борисов са направили повече отколкото всичките правителства на БСП досега са направили за българските граждани и за българските пенсионери. Минималната работна заплата е 650 лева за тази година, като само в започването на мандата беше 460. Минималната пенсия на българския пенсионер, който се е трудил цял живот, беше 150 лева, но да припомним ниския старт, 3-те долара от 96-а, 97-а", каза Александър Иванов от ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК публикува части от договора с “Астра Зенека”
ЕК публикува части от договора с “Астра Зенека”
Каракачанов: Преговорите със Скопие или ще са честни, или дълги
Каракачанов: Преговорите със Скопие или ще са честни, или дълги