НОВИНИ

БСП предложи 3 мерки за борба с коронавируса

Николай Минков
от Николай Минков
10:41, 12.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
бсп предложи мерки борба коронавируса

В декларация от парламентарната трибуна, след изслушването на здравния министър за епидемията, БСП направи свои предложения за борба с епидемията, представени от проф. Георги Михайлов.

"От всички репортажи виждаме, че има сериозен проблем в първи план- извършване то тестове и установяване на заразоносители... не контейнери и COVID зони.

От БСП предлагаме изследванията за коронавирус да са безплатни и да се създадат пунктове, в които хората безопасно да се тестват, а не да се нареждат по 200-300 души и така да се контаминират (заразяват), каза още проф. Георги Михайлов.

"Натикването във всяка болница на COVID отделения и на заразени пациенти, създава реални условия да бъдат контаминирани все повече колеги от медицинския персонал. Затова нашето предложение е да бъдат създадени лечебни заведения, свободни, които се занимават само с пациенти с COVID-19. На трето място държавата да проведе сериозна разяснителна кампания, която да представи реалните параметри на инфекцията в обществото. Не да се говорят небивалици за недоказани форми на лечение... Създаде се паника и сега черпим плодовете на тази паника. Ние молим, всичко това, в интерес на гражданите, да бъде изпълнено", заяви проф. Михайлов.

Проф. Ангелов: С малки крачки, всеки ден, ще спечелим битката с коронавуриса

Той се обърна и към мнозинството, че не са допуснали дебат по темата, а само изслушване на здравния министър.

"Благодаря на проф. Ангелов, макар че окепазихте дебата по съответната процедура. Разбира се, че го осакатихте проф. Ангелов не е рохко яйце да го пазите".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Време е за 1/4 финали в зала "Арена Армеец"!
Време е за 1/4 финали в зала "Арена Армеец"!
Изписаха Марадона от болница
Изписаха Марадона от болница