НОВИНИ

БСП призова ГЕРБ-СДС да върне мандата

Георги Свиленски
bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 18.03.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

От БСП призоваха ГЕРБ-СДС да върне мандата за съставяне на правителство и да има предсрочни парламентарни избори. На брифинг заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски определи преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ като безцеремонно търгуване.

"За съжаление, ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България, за българските граждани и за всички нас. Ставаме свидетели на едно безцеремонно търгуване на държавата - на разпределяне на постове, на регулатори.

Тези партии вчера не се посрамиха и на празника разиграха цяла България с едни безсмислени пресконференции, на които целта беше Борисов да извие ръцете на "Продължаваме Промяната". ПП пък му се моли вечерта да не връща мандата, за да стигнем до ситуация, в която Пеевски да им каже днес какво да направят - да не връщат мандата и да го държат още 7 дни. Междувременно разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението за разпределението на регулаторите", каза Свиленски.

Днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел, която беше номинирана за поста министър-председател от най-голямата по численост парламентарна група - на ГЕРБ-СДС.

Категоричната позиция на БСП е за незабавни избори две в едно, заяви преди седмица народният представител от "БСП за България" проф. Румен Гечев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Ангел Марин, вицепрезидент в периода 2002-2012 г.
Почина Ангел Марин, вицепрезидент в периода 2002-2012 г.
Редица отбори от Първа лига договориха контроли по време на паузата
Редица отбори от Първа лига договориха контроли по време на паузата